Primuksen Les Claypool: ”Olisin saanut potkut parissa kuukaudessa”, mikäli hänet olisi valittu Metallican basistiksi

"Siinä keittiössä olisi ollut liian monta kokkia", Claypool toteaa.
18.5.2021 12:24

Tiesitkö, että eksentisen rockyhtye Primuksen basisti ja nokkamies Les Claypool oli yksi varteenotettava ehdokas, kun Metallica etsi uutta jäsentä auto-onnettomuudessa menehtyneen Cliff Burtonin seuraajaksi? Claypool kävi jopa koesoitoissa asti, mutta molemmille osapuolille tuli varsin nopeasti selväksi, ettei Claypool teknisestä taituruudestaan huolimatta ollut sopiva mies hommaan.

”Luulen, että he pitivät minua friikkinä. Mutta he olivat todella mukavia, erityisesti Lars (Ulrich, rumpali). Ja tietenkin Kirk (Hammett, kitaristi), jonka tunsin jo lukioajoilta. Luulen, että James (Hetfield, laulaja-kitaristi) piti minua jonkinlaisena retkuna. Sanotaanko näin, etten todellakaan ainakaan näyttänyt kuuluvani joukkoon”, Claypool muistelee Kerrang!-lehden tuoreessa haastattelussa.

Claypoolin mukaan hän ei noihin aikoihin – siis 1980-luvun puolivälissä – ollut edes kovin kiinnostunut metallimusiikista, mutta meni koesoittoon, koska Metallicassa soitti hänen ystävänsä Kirk ja hän tiesi, että bändillä meni todella hyvin.

”Vasta koesoitossa ymmärsin, mitä oli meneillään. Se oli aika raskas juttu ja vasta siellä tajusin, miten iso juttu se oli. Jälkikäteen haaveilin, että lopetan työni puuseppänä ja lähden heidän kanssaan Japaniin kiertueelle, mutta en saanut pestiä.”

Metallica pestasi uudeksi basistiksen Jason Newstedin, joka erosi bändistä vuonna 2001. 2003 hänen tilalleen tuli Robert Trujillo, joka on yhä tänäkin päivänä yhtyeen basisti. Claypoolin mukaan bändi teki oikean valinnan eikä halua edes leikillään spekuloida, millaiselta Metallica olisi kuulostanut, jos hänet olisi valittu basistiksi.

”Huolimatta siitä, miltä olisimme soundanneet, olisin saanut potkut parissa kuukaudessa. Siinä keittiössä olisi ollut liian monta kokkia – eivät he tarvitse minunlaistani tyyppiä”, Claypool toteaa.

”Heidän nykyinen kaverinsa on uskomaton. Robert Trujillo on yksi mukavimmista tyypeistä tällä alalla ja hänen soittonsa on todella upeaa.”

Lisää luettavaa