Progeveteraanit kumartavat David Bowielle – katso King Crimsonin Heroes-livetaltiointi

https://www.youtube.com/watch?v=8eBmRcVMu74

Progressiivisen rockin veteraaniyhtye King Crimson julkaisee kesällä viiden biisin live-ep:n. Ep sisältää valittuja kappaleita progejättiläisen mittavalta uralta sekä cover-version David Bowien Heroes-hitistä, jonka alkuperäisellä, vuonna 1977 julkaistulla versiolla on King Crimson -kitaristi Robert Fripp on myös mukana.

King Crimson aikoo julkaista myöhemmin loppuvuodesta täyspitkän livealbumin, joka on ep:n tavoin äänitetty yhtyeen Euroopan-kiertueella 2016.  Multi-instrumentalisti Bill Rieflin, joka soittaa King Crimsonissa muun muassa koskettimia, rumpuja ja mellotronia, kertoi Rolling Stonen haastattelussa yhtyeen kenties julkaisevan tulevaisuudessa täysin uutta materiaalia, mutta ei välttämättä studioalbumin muodossa.

– Robert ei ainakaan nauti studiossa olosta eikä hän epäröi myöntää sitä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että saisimme aikaan todella hyvän levyn, mikäli menisimme studioon. Mutta en halua pakottaa ketään tekemään jotain, mitä he eivät halua. Robert on jo vuosia sanonut, että Crimson on livebändi. Musiikin voima löytyy esiintymisistä – muusikoiden, musiikin ja yleisön sulautumisesta ja yhteisestä kokemuksesta, Rieflin toteaa.

Yhtyeen nykyinen, vuodesta 2013 eteenpäin enemmän ja vähemmän aktiivisena operoinut kokoonpano viettää tulevan kesän kiertämällä Pohjois-Amerikkaa.