Provinssi julkisti ohjelmistonsa sekä tietoa siitä, miten koronavirus vaikuttaa festarin suunnitelmiin

24.3.2020 12:00

Festarikesä lähestyy hyvää vauhtia – kenties liiankin nopeasti, jos järjestäjiltä kysyy. Koko Suomi on kiinni koronavirusepidemian vuoksi, ja mitä pidempään poikkeustila kestää, sitä vaikeammaksi käy musiikkifestivaalien tilanne. Epidemian keskellä ei laiteta pystyyn kymmenientuhansien katsojien tapahtumaa.

Provinssi luottaa kuitenkin edelleen siihen, että tilanne helpottuisi kesäkuun loppuun mennessä ja tapahtuma voidaan järjestää suunnitellusti. Festivaali julkaisi tiedotteen, jossa ilmoitetaan tapahtuman loput esiintyjät sekä pohditaan, miten virus voi vaikuttaa ensi kesän kansanjuhlaan.

”Seuraamme jatkuvasti koronatilanteen kehittymistä ja valmistaudumme kaikkiin mahdollisiin skenaarioihin. Toivomme, että kesäkuun lopussa Törnävänsaarella voidaan juhlia raskaimman vaiheen selättämistä ja ottaa korkojen kera takaisin keväällä menetettyjä yhteisiä hetkiä. Samalla joudumme toki varautumaan myös siihen mahdollisuuteen, ettei tapahtuman järjestäminen olekaan mahdollista”, festivaalijohtaja Sami Rumpunen kertoo tiedotteessa.

Provinssin tuotantotiimiä työllistävät nyt muun muassa kaikenlaiset festarialueen uudistukset, kalustohankinnat sekä festivaalialueen visuaalisuuden suunnittelu. Koronavirus aiheuttaa toimenpiteitä myös tällä osastolla: käsienpesupisteitä lisätään, käsidesiä tuodaan saataville ja yleiseen siisteyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

”Provinssiin saapuvan yleisön, työntekijöiden, vapaaehtoisten ja artistien hyvinvointi ovat tänä vuonna meille erityisen panostuksen kohteena. Haluamme osaltamme tehdä kaikkemme, jotta Provinssissa on kesäkuun lopussa turvallista juhlia,” Rumpunen sanoo.

Mikäli viranomaisten tapahtumia koskeva tapahtumien kieltopäätös jatkuisi aina Provinssiin saakka, noudattaa festivaali annettuja määräyksiä. Jos festivaali jouduttaisiin perumaan kokonaan, ostetuista voi saada hyvitystä voimassa olevien toimitusehtojen mukaisesti. Tiedotteen mukaan yksikään Provinssiin kiinnitetty artisti ei ole ilmoittanut suunnittelevansa esiintymisensä perumista.

”Vaikka juuri nyt maailma on täynnä epävarmuutta tulevaisuudesta, emme aio vaipua epätoivoon, vaan haluamme omalta osaltamme jatkaa työskentelyä tapahtuman eteen. Samalla tavalla kuin nyt tiedotamme uusista artistikiinnityksistä ja muista tämän kesän suunnitelmista, sitoudumme myös tiedottamaan aktiivisesti mahdollisista muutoksista tai peruutuksista festivaalin järjestelyjen suhteen. Uskomme avoimuuteen”, Rumpunen sanoo.

Niin, keitä ne uudet kiinnitykset siis ovat? Provinssin ohjelman täydentävät Lapkosta ja Children of Bodomista tuttujen muusikoiden uusi yhtye Moon Shot, Tiisu, Litku Klemetti, Ursus Factory, Herra Ylppö & EX, Blind Channel, Lähiöbotox, The Holy, Luukas Oja, Lasten Hautausmaa, Evelina, Costee, Ibe, Melo, Louie Blue ja Nelli Matula. Katso festarin keikki esiintyjät täältä.

Provinssin pääsyliput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla. Lippujen hinnat ovat 99–159 euroa.

Lisää luettavaa