”Provinssia ei ole peruttu eikä yksikään artisti ole ilmoittanut peruvansa” – Provinssi tiedottaa kesän tilanteesta

Pasi Ahola

Miten käy tulevan kesän festareiden? Viimeistään nyt kun Roskilde peruttiin ensi kesän osalta, ovat alkaneet katseet kääntyä suomalaistenkin tapahtumajärjestäjien puoleen. Järjestäjät ovat yksissä tuumin vakuuttaneet seuraavansa viranomaisten ohjeita, mutta niin kauan kuin toivoa on, festarit pysyvät normaalisti suunnitelmissa. Samalla ennusteet vaihtelevat sen suhteen, miten kauan poikkeustila kestää.

Nyt 25.–27.6. järjestettävä Provinssi julkaisi somekanavissaan tiedoksiannon omasta tilanteestaan. Viesti on edelleen vanha tuttu: edelleen lähdetään siitä, että Seinäjoella päästään juhlimaan kesäkuun päätteeksi.

”Me Provinssin järjestäjät seuraamme aktiivisesti koronavirukseen liittyviä uutisointeja meiltä ja maailmalta. Suomessa hallituksen ja viranomaisten antamat määräykset ovat ne ohjeistukset, joiden perusteella päätöksiä Provinssin tilanteesta ja järjestämisestä tehdään. Tällä hetkellä yleisötapahtumien järjestämistä on rajoitettu 31.5.2020 asti, eikä sen jälkeiseen aikaan ei ole ainakaan toistaiseksi tullut määräyksiä”, festivaali kirjoittaa.

”Tällä hetkellä lähdemme siitä, että Provinssi toteutuu myös tulevana kesänä suunnitellusti, ja edistämme festivaalin järjestelyitä niin normaalisti kuin se on tässä tilanteessa mahdollista. Haluamme vielä painottaa, että Provinssia ei ole peruttu eikä yksikään artisti ole ilmoittanut peruvansa esiintymistään ensi kesän Provinssissa. Tilanne saattaa tietysti muuttua nopeallakin aikataululla. Mikäli Provinssin järjestelyissä tapahtuu muutoksia, niin uutisoimme asiasta välittömästi nettisivujemme uutisosiossa ja sosiaalisen median kanavissamme. Pysytään kotona ja huolehditaan toisistamme!”

Ei käy totisesti kateeksi festivaalien taustajärjestöjä, siellä on varmasti nyt hikiset paikat. Soundin väki toivottaa asianosaisille voimia koitokseen. Lue Provinssin tiedote alapuolelta: