Apulannan kosto: äänitti debyyttinsä uudelleen! Luvassa myös triplakokoelma

20.8.2014 08:22

Apulanta on elänyt menneinä kuukausina kiireisiä aikoja – kenties kiireisempiä kuin koskaan aikaisemmin. Yli puoli miljoonaa albumia myyneen yhtyeen vähintäänkin vaiherikas tarina on nyt luettavissa tuoreesta Kaikki yhdestä pahasta -kirjasta ja kokoonpanoaan basisti Ville Mäkisen verran alkukesällä päivittänyt yhtye julkaisee lokakuun alkupuolella mittavan kokoelman. Järkäleen työnimi on Syytöksiä ja selityksiä.

Erikoispainos sisältää lisäksi uuden version vuonna 1995 ilmestyneestä Attack Of The A.L. People -ensilevystä

– 23-vuotisen uran niputtava paketti on triplamittainen ja kokoelman erikoispainos sisältää lisäksi uuden version vuonna 1995 ilmestyneestä Attack Of The A.L. People -ensilevystä. Tuore näkemys on saanut otsikon Revenge Of The A.L. People, rumpali Simo ”Sipe” Santapukki paljastaa hollolaisen Petrax-studion alakerrassa.

Kokonaan uudelleen soitettu, laulettu ja sovitettu pitkäsoitto ilmestyy myös rajoitettuna digipak-versiona.

– Olemme puhuneet AOTALP:n päivitetystä versiosta jo vuosien ajan. Debyyttimmehän täyttää kaksikymmentä ensi tammikuussa, joten ajoitus osuu nyt hyvin kohdalleen.

Onko uusiksi työstämisen pääasiallinen syy se, ettette olleet aikoinaan tyytyväisiä Attackiin?

– Ilman muuta. Yhtyeellä ei ollut paljonkaan studiokokemusta ensilevyn aikoihin ja mehän villiinnyimme kaikenlaisista kosketinsoittimista. Hei, tämä piippaus kuulostaa siistiltä, laitetaan se levylle! No, tekotapa ei ehkä palvellut kokonaisuutta ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Ja mitä me olemme tehneet Attack-sessioissa vuosimallia 2014? Kokeilleet tietenkin kaikenlaisia villejä ideoita, nauraa laulajakitaristi Toni Wirtanen.

Santapukki sai vahvan vision, että laitetaan pillejä sinne sun tänne

– Kaavailimme esimerkiksi torvisektiota vain yhteen biisiin, mutta sitten Santapukki sai vahvan vision, että laitetaan pillejä sinne sun tänne. Ja niin muuten laitettiin… Levykokonaisuudesta tulee siis vähintään yhtä villi kuin alkuperäisestäkin ja siellä soivat sulassa sovussa muun muassa rankka industrial, 50-luvun rakkaushempeily ja Seattlen tuoksuinen grungepunk. Moni Attackin sävellyshän on itse asiassa yllättävän hyvä, mutta sanoitusosasto on kieltämättä aika… punastuttavaa.

Entä milloin ilmestyy Apulannan kahdestoista studioalbumi?

– Ensi keväänä. Treenaamme loppusyksyn ja nauhoitamme talvella, Wirtanen lupaa.

– Mäkisen myötä Apulanta on muuten kovassa soittoiskussa. Eiköhän tämä heijastu tulevalle pitkäsoitollekin!

Jäämme jännityksellä odottamaan, miltä Revenge Of The A.L. People kuulostaa. Alkuperäinenhän soi muun muassa näin herttaisesti:

Lisää luettavaa