QOTSA taas studiossa, ZZ Top pian julkaisussa

Amerikkalaisyhtye Queens Of The Stone Age on ilmoittanut olevansa studiossa nauhoituspuuhissa – laittaen samalla pisteen spekulaatioille bändin mahdollisesta hajoamisesta tai ainakin pitkästä tauosta. Yhtyeen Facebook-sivujen päivitys on harvinaisen simppeli: ”Recording.”

Queens Of The Stone Agehan aloitti levyn purkituspuuhat jo aikoja sitten ja jossakin vaiheessa levyn odotettiin jopa ilmestyvän vuoden 2011 loppupuolella. Tämän vuoden alkupuolella orkesterin leiristä on metelöity huomattavasti vaisummin, mutta nyt työskentely siis etenee taas täydellä höyryllä.

Ehkäpä QOTSA-pomo Josh Hommen energia on huvennut Kyuss Lives! -orkesterille suunnatun lakihaasteen parissa. Kyuss-yhtyeessä takavuosina vaikuttanut Hommehan on ilmoittanut, ettei hän pidä lainkaan Kyuss Lives! -yhtyeen John Garcian ja Brant Bjorkin viime aikojen touhuista. Hommen mielestä kaksikko on syyllistynyt esimerkiksi ”tuotemerkin väärinkäyttämiseen”.

Äskettäin Suomessakin konsertoineen legendaarisen teksasilaistrio ZZ Topin uutuusalbumi La Futura taas ilmestyy 10. syyskuuta.

Rick Rubinin tuottama levy, ZZ Topin ensimmäinen lähes kymmeneen vuoteen, sisältää seuraavat kappaleet:

I Gotsta Get Paid
Chartreuse
Consumption
Over You
Heartache In Blue
I Don’t Wanna Lose, Lose, You
Flyin’ High
It’s Too Easy Mañana
Big Shiny Nine
Have A Little Mercy

Flyin’ High -kappale soi täällä. Consumption taas tärähtää täällä.