Queenin Brian May kertoo sydänkohtauksesta toipumisen olleen rankkaa – hurjalta kuulostava komplikaatio vaati miltei miehen hengen

Queen-kitaristi Brian May kertoi aiemmin tänä vuonna saaneensa sydänkohtauksen.

Nyt mies kertoo Timesille toipumisensa kohtauksen jäljiltä olleen pitkä ja rankka matka.

”Lääkkeet ovat aiheuttaneet minulle komplikaatioita, yksi niistä oli vatsan räjähdys [mitä mies mahtaa tarkemmin ottaen tällä hurjalta kuulostavalla tapauksella tarkoittaa, jää valitettavan hämäräksi], joka miltei tappoi minut.”

”Sydänkohtaus oli merkki sepelvaltimotaudista, mutta en juo, en polta, minulla ei ole korkeaa kolesterolia ja treenasin kiertueella, joten miksi se tapahtui?”, May pohtii. ”Ainakin nyt minulla on paljon aiempaa paremmin toimiva sydän.”

May kertoi saaneensa sydänkohtauksensa samaan aikaan kun kärsi selkävaivoista. Oireiden ilmaantumisen jälkeen sairaalaan kyyditetty May sai järkytyksekseen kuulla, että hänellä oli tukos kolmessa valtimossa. Miehelle tehtiin pallolaajennus ja asennettiin stentit.

”Se ei aiheuttanut minulle mitään vahinkoa”, May vakuuttaa. ”Oireet olivat noin 40 minuuttia rintakipua ja puristusta sekä tuntemuksia käsivarsissa ja hikoilua.”

”Olen äärimmäisen kiitollinen, että minulla on edelleen elämä elettävänäni”, mies jatkaa. ”Kävin tämän vuoksi hyvin lähellä kuolemaa, mutta kokemani kipu oli lopulta peräisin jostain aivan muualta. Aika hauskaa, miten nämä asiat oikein lopulta menevät.”

Queen julkaisee yhdessä Adam Lambertin kanssa Live Around the World -livealbumin lokakuun alussa.