Queenin Brian May nimeää suosikkikitarasoolonsa – Kertoo myös, mistä soolosta haluaa itse tulla muistetuksi

Sami Turunen

Total Guitar -lehden lukijat äänestivät hiljattain Brian Mayn kitarasoolon Queenin Bohemian Rhapsody -kappaleessa maailman parhaimmaksi sooloksi. Lehti on nyt julkaissut pitkän artikkelin, jossa May käy läpi tuon kappaleen sekä sen kitarasoolon syntyä ja tulee samalla myös nimenneeksi, mistä sooloistaan hän itse pitää ja nimeää myös yhden tietyn, josta haluaa jälkipolvien hänet erityisesti muistavan.

”Unelmoin aina siitä, että käytän kitaraa kuin orkesteria ja olen onnekas, että pystyin toteuttamaan tuon unelman. Killer Queenin soolo oli ensimmäinen kerta, kun yritin todella saada harmoniat toimimaan siten, etteivät ne vain seuraa orjallisesti toisiaan vaan ne keskustelevat kuin pieni jazzbändi. Vein sen vielä pidemmälle Good Companyssa, jossa emuloin kokonaista jazzorkesteria. Mutta Killer Queen toimi todella hyvin. Se on luultavasti se, mistä haluan ihmisten muistavan minut”, May toteaa.

May myös kertoi, mikä hänestä on kaikkien aikojen hienoin kitarasoolo:

”Eric Claptonin Key To The Love John Mayall’s Blues Breakers -albumilta. Se on kuumin pala intohimoa, jota olen koskaan elämässäni kuullut yhä tänäkin päivänä. Rakastan sitä enkä koskaan pääse siitä yli. Se on yksi suurimpia inspiraationlähteitäni”, May hehkuttaa.

”Hän on siinä aivan liekeissä ja koko biisi pyörii sen soolon ympärillä. Joka kerta kun laitan sen soimaan, odotan vain… John Mayall on mahtava, mutta odotan vain sitä hetkeä kun Eric revittelee ja alkaa hakata niitä korkeita nuotteja. Uskomatonta. Se aiheuttaa kylmiä väreitä.”