Radiohead-pomo muistelee nuoruutensa Siouxsie and the Banshees- ja New Order -kokemuksia: Tajusin että ok, noin sitä ei ainakaan tehdä

Siouxsie and the Banshees ja New Order antoivat nuorelle Thom Yorkelle arvokkaan opetuksen.

Radiohead-nokkamies Thom Yorke istahti hiljattain alas keskustelemaan BBC 6 Music 6:n The First Time -ohjelman Matt Everittin kanssa. Mies muisteli paitsi vuoden 1997 Ok Computer -albumin työstöä, myös nuoruudessaan näkemiltään Siouxsie and the Banshees- ja New Order -keikoilta saamiaan oppeja.

”He haistattivat kaikille paskat ja ryntäsivät pois lavalta”, Yorke toteaa. ”Tajusin että ok, noin sitä ei ainakaan tehdä.”

Mies avasi myös Radioheadin kokoamisprosessia, kun häneltä tiedusteltiin oliko Colin Greenwood ensimmäinen hänen tapaamansa tuleva orkesterin jäsen.

”Sain oudon palkkausvimman, oman pääni sisällä. Kuulin hänen liittyneen yhtyeeseen, josta olin juuri lähtenyt. Minusta tuntui pahalta hänen puolestaan, koska hän soitti bassoa, mutta todella lyhyessä lieassa. Joten lisäsin hänet listalleni. Tiesin, että hänen veljensä olisi tämä suuri nero, mutta hieman nuorempaa polvea. Lisäksi kuulin tästä loistavasta hieman vanhemmasta rumpalista. Yritin selvittää kuka hän oikein oli. Ja Ed [O’Brien] kuljeskeli ympäriinsä kuin hän kuuluisi The Smithsiin, joten hän tuli tietenkin remmiin…”

Radiohead juhlistaa parikymppistä Ok Computer -klassikkoalbumiaan hulppealla Ok Not Ok -juhlapainoksella ja valmistautuu myöhemmin tässä kuussa Glastonburyn jättifestivaalien tähdittämiseen.