Artisti: New Order

Neroutta vai sairaan mielen tuotoksia: graafikko esittelee, miltä kuuluisat rakkauslaulut näyttäisivät Stephen Kingin kirjoina

Hunajaisten ja vereslihalla tulkittujen rakkauslaulujen sanoitukset voivat kalskahtaa uhkaavilta, jos ne esittää oikeassa ympäristössä. Tällaisen havainnon teki graafikko Butcher Billy, joka keksi tempaista kaikkia vanhan koulukunnan kauhukirjallisuuden ystäviä ilahduttavalla tavalla: mies päätti kokeilla, miltä näyttäisi, jos ikivihreät olisivat kauhuromaaneja musiikin sijaan.

Vihaajat vihaa, mutta Coldplay nauraa matkalla pankkiin – isojen tähtien viime aikojen keikkatuloja julki

Billboardin uusin Boxscore-listaus kertoo jälleen mielenkiintoisia asioita rock- ja popmaailman keikkatoiminnasta. Ensinnäkin käy selväksi, että vaikka Coldplayn levyt eivät ole enää entiseen malliin kriitikoiden tai popnörttien suosikkeja, yhtyeellä riittää yhä menekkiä vaikka muille jakaa. Toiseksi ilmenee, että monilla muilla bändeillä on ollut viime aikoina hivenen nihkeämpää.

Kuuntele: New Orderin vuoden 1993 popklassikko puettiin aivan uudenlaiseen asuun

The Afghan Whigs tarjoilee ystävilleen ilahduttavia asioita. Black Love -albuminsa (1996) juhlavuonna muutamia erikoiskeikkoja tekevä yhtye julkaisee vanhasta merkkiteoksestaan erikoispainoksen, jolla on mukana bonuksena muun muassa orkesterin cover New Orderin Regretistä. Popbiisi on tosin saanut aivan uudenlaisen kuorrutuksen, kun kappale on sovitettu pelkän pianon voimin kulkevaksi balladiksi. Kuuntele alempaa.

Ihana Scarlett Johansson tukee aids-tutkimusta omalla tulkinnallaan klassisesta 1980-luvun popbiisistä

7. lokakuuta julkaistaan hyväntekeväisyyslevy The Time Is Now, jolle nykypäivän artistit ovat tallentaneet uusia versioita 1980-luvun popkappaleista. Mukana on esityksiä muun muassa Phil Collinsin Take Me Homesta (esittäjänä Phantogram), Duran Duranin Riosta (Bebel Gilberto), Michael Jacksonin Billie Jeanista (Aloe Blacc) ja The Curen Lovesongista (Yuna). Albumilla tuetaan aids-tutkimuskeskus amfARin toimintaa.