Raitistunut Papa Roach -keulahahmo: ”Laitan mieluummin suuhuni aseen piipun kuin yhtä ainoaa drinkkiä”

Jacoby Shaddix laittoi korkin lopullisesti kiinni kymmenen vuotta sitten.
3.11.2022 19:57

Papa Roach -yhtyeen laulaja Jacoby Shaddix oli hiljattain vieraana Emo Nite Radiossa ja tämä keskusteli haastattelun aikana muun muassa raitistumisestaan. Kymmenen vuotta sitten lopullisesti korkin kiinni laittanut Shaddix sanoo juomisensa karanneen lopullisesti käsistä bändin lähtiessä kiertueelle vuoden 2000 Infest-läpimurtolevynsä tiimoilta.

”Minä oikeasti kuvittelin parin vuoden ajan olevani 1980-luvulla. Meno oli todella kova”, Shaddix sanoo.

”Minulla oli paljon hyviä aikoja ja paljon vähemmän mahtavia. Huiput olivat todella korkealla, mutta pohjat vastaavasti yhtä syvällä. Se vaihtelevuus oli se, joka sai minut todella sekaisin. En ollut hyvä jätkä. Minulla oli hyvän miehen maine ja olin ihmisille mukava, se on totta. Mutta en ollut mukava itselleni, vaimolleni tai läheisilleni. Tuntemattomien kanssa olin hyvää pataa. Hakkasin myös päätäni ovien läpi ja hajotin hotellihuoneita.”

Maailmaa kiertävänä rokkitähtenä on helppo retkahtaa, mutta Shaddix sanoo raittiina pysymisen olevan vuosi vuodelta helpompaa. Hän sanoo, ettei ryyppääminen ole hänelle enää mikään vaihtoehto.

”En halua kuulostaa makaaberilta tai synkältä, mutta laitan mieluummin suuhuni aseen piipun kuin yhtä ainoaa drinkkiä. Koska tiedän, että minulle juominen on hidas matka kohti surkeaa, yksinäistä kuolemaa”, Shaddix sanoo.

”Se ei ole minua varten. Minulla on liian paljon hienoja juttuja, joiden vuoksi elää. Maailmassa on niin paljon inspiroivia asioita ja juttuja, joita rakastan. Tietysti musiikki ja luominen, ystävät, henkisyys, perheeni, lapseni, bändini. Jopa silloin, kun bändini saa minut hulluksi tai minua vaivaa jokin. Se pitää vain pystyä selvittämään.”

Alla Shaddixin Emo Nite Radio -haastattelu kokonaisuudessaan. Pitkässä ja mielenkiintoisessa haastattelussa Shaddix puhuu raitistumisensa lisäksi muun muassa mielenterveysasioista.

Lisää luettavaa