Rammstein-kitaristi Richard Kruspe: ”Rock on kuollut. Joskus täytyy vain kohdata todellisuus.”

Kruspe kuvassa oikealla.
AOP

Taas ripotellaan tuhkaa rockmusiikin ylle, ja tällä kertaa ripottelijana toimii Rammsteinin kitaristi Richard Z. Kruspe. Rituaali suoritetaan Revolver-lehden haastattelussa, jonka voit lukea täältä.

Rammstein kenties houkuttelee edelleen stadioneita täyteen, mutta se ei näytä Kruspea tyydyttävän. Hiphop on vallannut suvereenisti sen tilan, mikä ennen kuului rockille, Kruspe sanoo.

”Rock on kuollut. Se on surullista, tiedän. Mutta joskus täytyy vain kohdata todellisuus. Joka kerta, kun kuulen jotain uutta musiikkia, se ei todellakaan ole rockia”, Kruspe toteaa.

Kun mieheltä kysytään, miten Rammsteinin, Metallican ja Slipknotin kaltaiset bändit sitten vielä jaksavat kiinnostaa yleisöä, Kruspe kuittaa kokoonpanot ”dinosauruksiksi”.

”Aina löytyy tällaisia vanhoja dinosauruksia, jotka selviytyvät. Puhun nyt uuden sukupolven rockista. Eivätkä nykypäivän nuoret soita rocksuosikkejaan ärsyttääkseen vanhempiaan. Sähkökitarat eivät enää ärsytä ketään”, Kruspe sanoo.

”Niinpä he käyttävät ainakin Saksassa ääntään ja sanoituksia, ja näin voi tehdä parhaiten hiphopissa. Nuoret kapinoivat edelleen kaikkea vastaan, ja hiphopista on tullut kapinan soundtrack.”

”Kaikessa on nykyään kyse hiphopista, mikä on minulle vaikea pala, koska en ole koskaan pystynyt samaistumaan hiphopiin. Jos menen festareille ja näen hiphop-kokoonpanon esiintymässä, tylsistyn nopeasti. Sillä tavalla rock pystyy edelleen haastamaan räpin: yleisön ja yhtyeen välillä on sekä visuaalinen että sooninen side.”

Millaisia reaktiota näin suora puhe mahtaa herättää? Sitä jäämme odottamaan.