Rammsteinin jättikeikoille menossa? Lue ohjeet ja infot täältä

Rammsteinin loppuunmyytyihin jättikonsertteihin valmistaudutaan jo kovaa vauhtia Tampereen Ratinan stadionilla. Koska ihmisiä on luvassa yli 30 000 per ilta, kannattaa iltaan varautua muutenkin kuin Rammsteinia kuuntelemalla. Alta löytyy konserttijärjestäjän laatimat tarkat ohjeet, jotka kannattaa tavata tarkasti ennen kuin suuntaa alueelle. Soundi on konserttien yhteistyökumppani.
6.8.2019 12:41

RAMMSTEIN 9.-10.8.2019
KONSERTTI-INFOT

Saksalaisen metallijätti Rammsteinin Tampereella Ratinan stadionilla perjantaina 9.8. ja lauantaina 10.8. toteutuvat loppuunmyydyt konsertit lähestyvät. Ratinan historian suurimpaan konserttituotantoon on saapumassa yli 30 000 asiakasta molempina iltoina, joten liikenteen pääväylät sekä konsertin turvatarkastus saattavat ajoittain ruuhkautua. Varaathan siis runsaasti aikaa saapumiseen ja turvatarkastukseen, sekä tarvittaessa myös ikäsi todistamiseen. Tietopaketti on pitkä ja asiaa on paljon, mutta suosittelemme lukemaan oheisen tekstin kokonaisuudessaan sujuvan konserttielämyksen turvaamiseksi. Pidätämme oikeudet muutoksiin ja tarkennuksiin. 

LIPUT

Sekä perjantain 9.8. että lauantain 10.8. konsertit ovat loppuunmyytyjä. Ethän jaa valokuvaa lipustasi missään, jotta lippusi lippukoodia / numerosarjaa ei pystytä kopioimaan tai väärinkäyttämään. On suuri riski ostaa lippuja mahdollisilta muilta myyjiltä kuin tapahtuman viralliselta lippujen jälleenmyyjältä. Mikäli ostat liput jälkimarkkinoilta, emme voi taata niiden olevan aitoja ja voimassaolevia. Lippuväärennöksellä ei pääse sisään tapahtumaan. 

Lipulla pääsee sisään vain kerran. Kaikki liput tarkistetaan elektronisesti. 

Tapahtuman sisäänkäynnit ovat merkitty oheiseen karttaan.

A-, B- ja D-katsomoissa on numeroidut istumapaikat. Ainoastaan A-katsomo on katettu. Istumapaikkalipulla ei pääse kulkemaan permannolle.

Permannolla ei ole istumapaikkoja. Permantoliput vaihdetaan rannekkeeseen saapuessasi alueelle lipuntarkastuksen yhteydessä. Rannekkeella ei pääse kulkemaan konserttialueelta pois ja takaisin. Rannekkeella pääsee kulkemaan kentältä stadionin katsomoiden takana sijaitseville palvelualueille, joista löytyy mm. ruokamyynti- ja anniskelupisteitä sekä wc-alue.

Permannon sekä A- ja B-katsomoiden ikäraja on 18 vuotta.

D-katsomo on ikärajaton. Suositeltu ikäraja D-katsomoihin on 14 vuotta. Alle 12-vuotiaiden lasten tulee saapua tapahtumaan huoltajan seurassa, ja lapsella tulee olla oma lippu. Huomioithan, että shown sisältö ei sovellu perheen pienimmille. Huoltajan on oltava alaikäisen seurassa koko tapahtuma-alueella olemisen ajan.

Pidäthän lipustasi hyvää huolta, sillä kadonneita tai vahingoittuneita lippuja ei korvata. Mikäli olet ostanut istumapaikkalipun, säilytäthän lippusi huolella, sillä lipussa lukee istumapaikkasi sijainti. 

Jos olet ostanut PDF-lipun, niin muistathan ladata lipun puhelimeesi ennen konserttialueelle saapumista. Kuvakaappaus lipusta ei kelpaa, sillä päätelaitteet lukevat vain alkuperäisiä PDF-tiedostoja.

Tapahtumaan ei ole saatavilla VIP-lippuja. 

AIKATAULU

14.00 Narikka aukeaa
16.00 Tapahtuma-alueen portit avataan
19.30 Duo Jatekok (FR)
20.30 Rammstein (DE)

Aikataulu on molempina konserttipäivinä sama. Konsertti päättyy noin klo 23.00. Alue tyhjennetään heti konsertin päätyttyä. Aikataulumuutokset ovat mahdollisia. 

KONSERTTIPAIKKA

Konsertit järjestetään Tampereella Ratinan stadionilla osoitteessa Ratinan rantatie 1, joka sijaitsee Tampereen keskustan tuntumassa. Huomioithan, että Ratinan rantatie on suljettu autoliikenteeltä tapahtuman aikana. 

SAAPUMINEN JULKISILLA JA KIMPPAKYYDEILLÄ

Linja-autolla tai isommilla kimppakyydeillä saavuttaessa asiakkaita voi jättää Nalkalankadun varteen. Parkkipaikkoja ei kuitenkaan ole varattuna alueen läheisyydessä. Varaathan tarpeeksi aikaa saapuessasi konserttiin, sillä erityisesti tapahtuma-alueen sisäänkäyntien sekä liikenteen pääväylien ruuhkautumiseen on hyvä varautua.

Ratinan stadion sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta sekä juna- ja linja-autoasemalta.

Huomioittehan, että busseilla, takseilla tai henkilöautoilla ei pääse ajamaan Ratinan rantatielle. Tie on suljettu, ja autoilla ei pääse kääntymään tai ajamaan läpi.

Suosittelemme saapumaan Ratinan stadionille joukkoliikennevälineillä, polkupyörällä tai jalan. Tampereen sisäisen bussiliikenteen aikataulut ja reitit löydät osoitteesta aikataulut.tampere.fi.

Tampereen taksi: puh. 0100 4131

JUNAT JA KAUKOLIIKENNE

Tampereelle on helppo saapua julkisilla liikennevälineillä mistä tahansa päin Suomea.
Konserttiin on varattu lisävuorojuna Tampereelta Helsinkiin konsertin jälkeen.
Junaliikenteen aikataulut: www.vr.fi
Linja-autojen aikatauluja: www.matkahuolto.fi, www.onnibus.fi 

PYSÄKÖINTI

Omalla autolla saapuville löytyy ilmaisia pysäköintipaikkoja Tampereen keskustan alueelta vain rajoitetusti. Stadionin läheisyydessä ei ole pysäköintipaikkoja. Tampereen pysäköintialueista löytyy lisätietoa: www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/pysakointi.html

Keskustan läheisyydessä sijaitsee useita 24h toimivia pysäköintitaloja. Katso lisätiedot osoitteesta www.finnpark.fi

JONOTTAMINEN 

Jonottaminen on sallittua klo 9.00 alkaen molempina konserttipäivinä. Tapahtuman järjestäjillä on oikeus poistaa aikaisemmin jonottamaan saapuneet henkilöt tapahtumapaikan läheisyydestä.

Muistattehan viedä jonottaessa syntyvät roskat asianmukaisiin roska-astioihin, joita löytyy mm. tapahtuma-alueen portilta. 

IKÄRAJA JA IÄN TODISTAMINEN 

Konsertti on K-18, lukuun ottamatta ikärajatonta D-katsomoa. Kulku ikärajattomaan D-katsomoon tapahtuu vain ENTRANCE 2 kautta. Muista sisäänkäynneistä ei pääse ikärajattomalle alueelle, joten saavuthan oikeaa reittiä. 

Huomioithan, että jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun. Suosittelemme alle 12-vuotiaita saapumaan konserttiin vain vanhemman tai huoltajan seurassa. 

Ota virallinen, kuvallinen henkilötodistus mukaan ja esille valmiiksi nopeuttaaksesi sisäänpääsyä. Ikä on todistettava kysyttäessä. Hyväksymme iän todistamiseen kuvallisen voimassa olevan passin, ajokortin tai henkilökortin. 

SISÄÄNTULO JA TURVATARKASTUS

Tapaa seurueesi jo ennen konserttipaikalle saapumista ja muistakaa varata riittävästi aikaa. Jonottakaa rauhassa ja noudattakaa järjestyksenvalvojien ohjeita. Tapahtuma-alueen portilla suoritetaan turvatarkastus. Alempana löydät tietoa kielletyistä esineistä.

Sisäänkäynnin ja turvatarkastuksen nopeuttamiseksi suosittelemme ottamaan mukaan vain välttämättömät tavarat. Esimerkiksi isot reput ja laukut suositellaan jättämään kotiin tai narikkaan. Ylimääräisiä tavaroita voi tarvittaessa jättää narikkaan säilytykseen konsertin ajaksi. Huomioithan kuitenkin, että myös narikkaan jätetyt tavarat tarkastetaan turvallisuussyistä. Turvatarkastukset aloitetaan molempina päivinä porttien auetessa klo 16, jolloin myös konserttialueella sijaitsevat ravintolat ja myyntipisteet aukeavat.

ESTEETTÖMYYS JA AVUSTAJAT

Pyörätuolikatsomolipun ostaneiden konserttivieraiden avustajat ovat tervetulleita konserttiin ilman omaa lippua. 

Sisäänkäynti ENTRANCE 1, 2 ja 5 on esteetön reitti katsomopaikoille. Sisäänkäynti tulee katsomopaikan mukaan. Mikäli paikkasi on kentällä suosittelemme kulkemaan alueelle Ratinan rantatien kautta. Valitettavasti autolla ei pääse lähelle aluetta.

Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Tapahtuma-alueelta löytyy inva-vessoja jokaisen katsomon luota.  Jos sinulla on jotain kysyttävää, olethan yhteydessä festivaalit@nelonenmedia.fi.

ENSIAPU

Tapahtuma-alueen ensiapupiste sijaitsee kenttätasaolla pääkatsomon alla. Ongelmatilanteissa ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille tai tapahtuman henkilökunnalle.

INFO

Mikäli sinulla tulee jotakin kysyttävää tapahtuman aikana, voit kysyä apua tapahtuma-alueella liikkuvilta infohenkilöiltä, jotka tunnistaa vihreistä INFO-ilmapalloista. 

SALLITUT ESINEET

Mukaan voit ottaa max. 0,5 litran avaamattoman, läpinäkyvän, muovisen vesi- tai virvoitusjuomapullon. Alkoholipullot eivät käy. Suosittelemme käyttämään kuulosuojaimia, joita voit myös ostaa tapahtuma-alueelta. Helteisellä säällä suosittelemme käyttämään aurinkorasvaa ja hattua sekä juomaan riittävästi vettä.

Jos sää vaikuttaa sateiselta, pakkaa mukaan sadetakki. Konsertti jatkuu myöhäiseen iltaan, joten lämpimät ja säänmukaiset vaatteet sekä mukavat kengät takaavat parhaan mahdollisen keikkakokemuksen.

TURVALLISUUS JA KIELLETYT ESINEET

Tapahtuma-alueen portilla tehdään turvatarkastus jokaiselle asiakkaalle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen tarkastustilanteessa, siitä onko jokin esine turvallisuusriski. Myös narikkaan jätetyt reput ja laukut tarkastetaan turvallisuuden takaamiseksi.

Keltaisiin tai oransseihin liiveihin pukeutuneet järjestyksenvalvojat vastaavat turvallisuudesta koko tapahtuma-alueella ja sen läheisyydessä. Voit olla heihin yhteydessä kaikissa ongelmatilanteissa. 

Kielletyt esineet ja asiat:

  • pokkarikamerat, järjestelmäkamerat, videokamerat, Go Pro-kamerat ja muut tallennuslaitteet
  • tietokoneet, tablettitietokoneet 
  • selfie-kepit
  • sateenvarjot
  • polkupyörät
  • lasipullot ja tölkit (riippumatta sisällöstä)
  • alkoholituotteet ja huumaavat aineet
  • ampuma- ja teräaseet sekä monitoimityökalut
  • räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
  • paksut ketjut, lyömäaseet
  • lemmikkieläimet
  • julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella.
  • Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty ja johtaa tapahtuma-alueelta poistamiseen
  • liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
  • retkituolit
  • avotulentekeminen tapahtuma-alueella tai sen välittömässä läheisyydessä

TUPAKOINTI 

Tupakointi on sallittu ainoastaan merkityillä tupakointialueilla, jotka löydät oheisesta kartasta.

NARIKKA JA LÖYTÖTAVARAT

Narikka aukeaa molempina konserttipäivänä klo 14. Narikka sijaitsee Ratinan rantatiellä. Narikkamaksu on 5€. Narikassa ei voi asioda konsertin aikana. Huomioithan, että myös narikkaan jätettyjen laukkujen sisältö tarkastetaan.

Isot reput ja laukut sekä muut suuret esineet on jätettävä konsertin ajaksi narikkaan.

Tapahtuman aikana löytötavarat toimitetaan narikkaan. Kaikki löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun ensimmäisenä konsertin jälkeisenä arkipäivänä. Löytötavaratoimiston osoite: Satakunnankatu 31, 33210 Tampere

Puhelinpalvelu 0600 03394 (1.98€/min+pvm), avoinna ma–pe klo 9–17

VALO- JA VIDEOKUVAUS

Esitysten luvaton videointi ja nauhoittaminen on kielletty. Videokameroiden, nauhureiden, tietokoneiden, pokkarikameroiden ja ammattikameroiden eli järjestelmäkameroiden sekä digitaalisten järjestelmäkameroiden tuominen alueelle on kielletty. Rammstein toivoo asiakkaiden nauttivan konsertista ilman kuvaamisesta johtuvia häiriöitä.

MYYNTIPISTEET 

Alue on pääsääntöisesti anniskelualuetta. Varauduthan todistamaan ikäsi sisäänkäynneillä virallisella henkilöllisyystodistuksella, hyväksymme poliisin myöntämän henkilökortin, passin tai ajokortin. 

Alkoholilainsäädännön vuoksi omia alkoholijuomia ei saa tuoda tapahtuma-alueelle.

Fanituotemyynti

Rammsteinin merchandise-myyntipisteitä sijaitsee Ratinan rantatiellä sekä ENTRANCE 2 läheisyydessä.

Anniskelu

Anniskelun myyntipisteitä sijaitsee A- ja B-katsomoiden takana sekä kentällä.

Ruokapisteet

Alueella on useita herkullisia Nordic Gourmetin ruokamyyntipisteitä. Tarjolla on runsas valikoima erilaisia burgereita, pitaleipiä, erikoishodareita, sekä tietysti perinteisiä grilliherkkuja makkaraperunoista muikkuihin erikoisruokavalioita unohtamatta. Myynnissä on myös jäätelöä ja kahvia. Katso tarkempi listaus nettisivuiltamme: www.nelonenmedialive.fi/rammstein

Korvatulpat

Suosittelemme yleisölle korvatulppia, joita on myynnissä myös tapahtuma-alueella.

KIERRÄTYS- JA ROSKA-ASTIAT

Roska-astioita löytyy ympäri tapahtuma-aluetta. Autathan meitä pitämään tapahtuma-alueen viihtyisänä ja toimitathan roskasi asianmukaisiin roska-astioihin.

MAKSUVÄLINEET 

Tapahtuma-alueella maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät maksukortit.

JUOMAVESI 

Alueella on myynnissä myös alkoholittomia virvokkeita. Voit kuitenkin tuoda mukanasi konserttiin avaamattoman pehmeän, alkoholittoman, enintään 0,5 litran kokoisen läpinäkyvän muovipullon tai pienen mehutetran. Tölkit ja lasipullot eivät ole sallittuja. 

Alueella on kolme vesipistettä D-katsomon luona, kentällä ja Entrance 5 läheisyydessä (katso vesipisteet kartasta) ja sisätiloissa sijaitsevat wc:t, joissa voit täyttää vesipulloasi.

MAJOITUS

Erilaisista majoitusvaihtoehdoista Tampereella saa kätevimmin tietoa Visit Tampere -nettisivuilta: www.visittampere.fi

Ajankohtaisia tapahtumauutisia voit seurata myös konsertin virallisista Facebook-eventeistä:
pe 9.8. www.facebook.com/events/2109049742729572
la 10.8. www.facebook.com/events/798863643789741


Soundi on konserttien yhteistyökumppani

Lisää luettavaa