Raskasta asiaa: mm. Sonata Arctica ja Metallica

Sonata Arctica julkaisee Stones Grow Her Name -uutuusalbuminsa toukokuun puolivälissä. Bändi on työstänyt levyn tekemisestä useammankin muutaman minuutin mittaisen videodokumentin ja toinen osa onkin nyt katsottavissa täällä.

Metallica on puolestaan lisännyt ohjelmistoonsa kaksi uutta Meksikon-keikkaa. Yhtye on myynyt loppuun jo kuusi konserttia Mexico Cityssa aikavälillä 1.-9.8. ja bändi "armahtaakin" lipuitta jääneitä fanejaan ja soittaa suurkaupungissa myös 28.7. ja 30.7.

Konserttien mielenkiinnon astetta lisää huomattavasti myös se, että Metallica aikoo esitellä Mexico Cityssa uuden lavansa. Bändin 30-vuotisen uran vaiheita hyödyntävä lavaa on jo nyt hehkutettu "järkyttävän hienoksi".

Kesäkuussa saa julkaisunsa myös Mission To Lars -dokumentti. Dokkarissa seurataan Metallica-fani Tom Spicerin yrityksiä päästä tapaamaan hänen rumpali-idolinsa. Elokuvasta saatavat tulot menevät hyväntekeväisyyteen.

Entinen Pantera-mies Rex Brown on puolestaan ajautunut mittaviin rahavaikeuksiin. Yhdysvaltain veroviranomaisten mukaan basistin verovelka on kasvanut jo lähes puoleen miljoonaan dollariin. 

Brown julkaisee syksyllä taatusti kiinnostavan Official Truth, 101 Proof: The Inside Story Of Pantera -kirjan. Kuten julkaisun nimikin vihjailee, Brown lupaa kertoa opuksessa rehellisen tituuden Panteran uran vaiheista.