RHCP:stä erotettu Josh Klinghoffer haukkuu tuottaja Rick Rubinin: ”Hän oli enemmän haitaksi kuin hyödyksi”

29.8.2022 09:58

Rick Rubinin ansioluettelossa komeilee klassikkolevyjä toisensa perään: Slayerin Reign in Blood, Red Hot Chili Peppersin Blood Sugar Sex Magik, Beastie Boysin License to Ill, System of a Downin debyytti, Johnny Cashin viimeiset levyt ja ties mitä muita. Meriittejä siis löytyy, mutta samaan aikaan useat maineikkaat muusikot ovat kritisoineet Rubinin työskentelytapaa.

Esimerkiksi Corey Taylor lyttäsi Rubinin roolin Slipknotin Vol. 3: (The Subliminal Verses) -albumilla – ”hän on yliarvostettu ja ylihinnoiteltu enkä aio työskennellä hänen kanssaan enää koskaan”, Taylor manasi levyn julkaisun jälkeen. Tony Iommi ja Geezer Butler eivät niin ikään liiemmin arvostaneet Rubinin panosta Black Sabbathin 13-pitkäsoitolla. Musen Matt Bellamy tölväisi Rubinia näyttävästi kiitospuheessaan Music Producers Guildin palkintoseremoniassa vuonna 2010. Nyt Red Hot Chili Peppersistä Pearl Jamiin siirtynyt Josh Klinghoffer liittyy tähän joukkoon ja sanoo, että Rubinista oli enemmän haittaa kuin hyötyä Peppersin I’m With You -albumilla.

”Muistelen aikaani [Red Hot Chili Peppersissä] erittäin ristiriitaisin tuntein, koska minusta kummallakin levyllä tuottajat estivät meitä tekemästä erinomaista musiikkia. Pidän melkein kaikista yhdessä kirjoittamistamme biiseistä, mutta saimme ne harvoin purkkiin parhaalla mahdollisella tavalla”, Klinghoffer sanoo Vinyl Writer Music -sivuston haastattelussa. Kitaristi viittaa vuoden 2011 I’m With You -levyyn sekä viisi vuotta myöhemmin julkaistuun, Danger Mousen tuottamaan The Getaway -albumiin.

”Minusta Rick Rubin oli enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Hän sanoi minulle kerran, että haluaa vain parasta kappaleille. Minun olisi pitänyt sanoa hänelle silloin, että kutsuhan sitten kuskisi hakemaan sinut pois täältä.”

Klinghoffer mainitsee, että kenties joskus hän vielä tilittää tarkemmin tuntemuksiaan RHCP-vuosista, mutta tässä vaiheessa tuo ajanjakso on vielä liian lähellä. Klinghoffer erotettiin bändistä vuonna 2019, kun yhtyeen kulta-aikojen kitaristi John Frusciante palasi ruotuun.

Lisää luettavaa