Artisti: Rick Rubin

Yksi pieni sanoitusrivi näytti hetken hajottavan koko System of a Downin, muistelevat Serj Tankian ja Rick Rubin

Pienestä se on kiinni, kun aletaan kunnolla taiteilla! Loudwire uutisoi Rick Rubinin ja Serj Tankianin yhteisestä jutustelusessiosta Rubinin podcastissa, ja keskustelunaiheeksi nousi myös eräs hupaisa muisto System of a Downin Toxicity-albumin (2001) levyttämisen ajoilta. Rubin päivittelee, miten yksi onneton sanoituspätkä näytti hajottavan koko bändin.

Yksi rockin kuuluisista riidoista on lientymässä – Rick Rubin ei olekaan Corey Taylorin mielestä ”yliarvostettu varjo itsestään”

Ei ole varsinaisesti salaisuus, että Corey Taylor pettyi Rick Rubinin panokseen Slipknotin Vol. 3 (The Subliminal Verses) -albumilla. Muun muassa Slayerin, Beastie Boysin ja Red Hot Chili Peppersin klassikkolevyjä työstänyt Rubin pysytteli Slipknotille etäisenä läpi äänitysten, mikä sai Taylorin kiukkuiseksi.

Edesmennyt tuottajalegenda haastatteli yli 150 artistia – Katso George Martinin Soundbreaking-traileri

8. maaliskuuta kuollut tuottajalegenda George Martin ehti ennen kuolemaansa tuottaa PBS:n kanssa kahdeksanosaisen sarjan Soundbreaking. Sarjassa Sir George Martin haastattelee artisteja ja tuottajia, jotka kertovat tarinoita studioista ja kappaleiden takaa.

Tuottajaguru Rick Rubin ahertaa kovan muusikkokatraan kera erikoisen Star Wars -projektin kimpussa

Pitchfork uutisoi musiikkiproduktiosta, joka on ainakin tutustumisen arvoinen jos ei muuta. Parikymmentä täysveristä rock-, hiphop- ja metalliklassikkoa tuottanut Rick Rubin on kuratoinut Star Wars Headspace -kokoelman, jolle on rakennettu uusia kappaleita Star Wars -elokuvien äänimaailmaa ryöstöviljelemällä. Kuuleman mukaan biisien rakennuspalikoina on käytetty esimerkiksi Darth Vaderin huohotusta ja Wookie-karjuntaa. Hyvä!