”Kaveria ei paljoa studiossa näkynyt” – Rick Rubinin tuottamismetodit saavat jälleen kovaa kritiikkiä

Corey Taylor.
AOP

Slipknot työstää paraikaa kuudetta albumiaan, joten yhtyeen haastatteluissa nousevat studioteemat herkästi esille. Studiomeiningeistä kysyttiin myös Let There Be Talk -podcastin lähetyksessä, ja puheenaiheeksi nousi myös Slipknotin kanssa aiemmin työskennellyt Rick Rubin. Haastattelusta uutisoi tekstimuodossa Blabbermouth.

Laulaja Corey Taylor on aiemminkin tuonut julki pettymyksensä supertuottajana laajalti pidettyyn Rick Rubiniin, jonka nimi komeilee Slipknotin kolmannen albumin tuotantokrediiteissä. Let There Be Talkin haastattelussa Taylor ylistää vuolaasti Greg Fidelmania, jonka yhteistyö Slipknotin kanssa alkoi Rubinin apulaisena ja joka on bändin apuna myös tulevalla albumilla. Fidelman oli kolmannen levyn todellinen tuottaja Rubinin sijaan, Taylor sanoo.

”Kun aloimme työskennellä Rickin kanssa, häntä ei paljoa studiossa näkynyt. Tuntui kuin hänellä olisi ollut kuusi projektia vireillä yhtaikaa”, Taylor sanoo.

”Se oli vähän että ’minulla on nyt kiireitä U2:n kanssa’, jolloin minä ajattelin, että ’no mekin olemme yhä studiossa, kaveri’. Voin rehellisesti sanoa, että näin häntä useammin kuin kerran viikossa vasta sitten, kun viimeistelimme lauluraitoja hänen kämpillään.”

Slipkotin kuudes levy julkaistaan kesällä, mutta sen tarkempaa ajankohtaa ei ole vielä tarjolla. Bändi konsertoi Suomessa Hyvinkään Rockfestissä 7. kesäkuuta.