Rihanna syyttää isäänsä brändinsä ja nimensä hyväksikäytöstä – Hakee korvauksia oikeusteitse

Laulajan mukaan hänen isänsä on muun muassa myynyt keikkoja hänen selkänsä takana.

TMZ-lehden saamien tietojen mukaan poptähti Rihanna on nostanut kanteen isäänsä Ronald Fentyä vastaan. Laulaja syyttää isäänsä Rihannan nimellä rahastamisesta, brändin väärinkäytöstä, valheellisesta mainonnasta ja yksityisyyden loukkaamisesta. Asiasta uutisoi muun muassa Guardian.

Kanteen mukaan Rihannan – oikealta nimeltään Robyn Fenty – Ronald-isä perusti vuonna 2017 Fenty Entertainment -yrityksen, joka on valheellisesti mainostanut toimivansa yhteistyössä laulajan kanssa ja käyttänyt Rihanna-yhteyksiään hyväksi. Yrityksen kerrotaan muun muassa yrittäneen laulajan ja levy-yhtiön tietämättä myydä 15 miljoonan dollarin arvoisen kiertueen Etelä-Amerikkaan sekä sarjan keikkoja Las Vegasiin ja Los Angelesiin, joiden yhteisarvoksi arvioitiin 400 000 dollaria.

Lisäksi Rihanna syyttää isäänsä tavaramerkkirikkeestä, sillä laulaja on jo vuosia käyttänyt omistamaansa Fenty-merkkiä muun muassa omissa kosmetiikka-, alusvaate- ja Puman kanssa yhteistyönä toteutetuissa urheiluvaatetuotteissaan. Kanteessa todetaan, että Ronald Fentyä on pyydetty toistuvasti lopettamaan tavaramerkin käyttäminen, mutta tuloksetta.

”Fenty-merkistä on tullut erottamaton osa Rihannaa, johon liitetään hyvä maine ja onnistuneet liiketoimet. Se tunnetaan laajalti Yhdysvalloissa ja maailmalla ja se yhdistetään laadukkaisiin tuotteisiin ja Rihannan palveluihin”, Rolling Stone -lehti avaa kanteen sisältöä.

”Vaikka herra Fenty onkin Rihannan isä, hänellä ei ole eikä ole koskaan ollut valtaa toimia Rihannan puolesta eikä hänellä ole koskaan ollut lupaa käyttää hänen nimeään, henkistä omaisuuttaan tai julkaisuoikeuksiaan.”

Rihanna hakee oikeuden välityksellä isältään miljoonakorvauksia. Ronald Fenty tai hänen edustajansa eivät ole kommentoineet asiaa.