Ringo Starr levytti John Lennonin kappaleen Paul McCartneyn kanssa – George Harrison myös mukana omalla tavallaan

Kappale löytyy Starrin lokakuussa julkaistavalta levyltä.

The Beatles -rumpali Ringo Starr julkaisee 25. lokakuuta uuden What’s My Name -sooloalbuminsa. Kyseessä on järjestyksessään 20. Starrin sooloalbumi – edellinen levy Give More Love näki päivänvalon 2017. Levyltä on julkaistu maistiaisina sen nimikkokappale, jonka löydät artikkelin lopusta.

NME-lehden mukaan levyllä on mukana pitkä lista vierailijoita, joista yksi on Starrin vanha ystävä ja bänditoveri Paul McCartney. Erityisen mielenkiintoinen seikka on se, että kaverukset esittävät John Lennonin kappaleen Grow Old With Me, jonka Lennon kirjoitti ja demotti vain viikkoja ennen kuolemaansa julkaistua Double Fantasy -albumiaan silmällä pitäen. Starr kertoo törmänneensä kappaleeseen Double Fantasyn tuottajan Jack Douglasin kautta.

”Jack kysyi minulta, olenko koskaan kuullut The Bermuda -nauhoista eli Johnin demoista siltä ajalta. En ollut tietoinen niistä. Se, että John puhui minusta siihen aikaan enne kuolemaansa… No, olen tunteellinen ihminen ja rakastin kappaletta. Lauloin sen parhaani mukaan”, Starr kertoo.

”Halusin Paulin ehdottomasti mukaan ja hän suostui. Niinpä hän tuli kotistudiooni, soitti bassoa ja lauloi myös vähän kanssani. John on siis tavallaan läsnä, minä olen siinä ja samoin Paul. Ei tämä ole mikään julkisuustemppu, minä vain halusin, että näin tehdään.”

Starr myös paljastaa, että myös edesmennyt Beatles-kitaristi George Harrison saatiin omalla tavallaan mukaan kappaleeseen.

”Jos kuuntelet tarkkaan jousisovituksia, jotka Jack teki, voit löytää sieltä pätkän Here Comes The Sunia (Harrisonin Abbey Road -albumille kirjoittama kappale). Joten tavallaan me neljä olemme kaikki tässä mukana.”