Ritariromantiikkaa ja kitarataituruutta – Erja Lyytinen juhlistaa tuoretta levyään uudella videolla

Ville Juurikkalan ohjaama video on kuvattu Raaseporin linnassa.
7.10.2022 11:58

Erja Lyytinen on julkaissut tänään uuden studioalbuminsa Waiting for the Daylight, jolla kitarataituri jatkaa matkaansa syvemmälle hard rockin ja klassisen rockin maailmaan.

”Led Zeppelin, Black Sabbath ja Deep Purple ovat kulkeneet mukanani jo teiniajan kitaransoittovuosista lähtien ja tällä levyllä halusinkin kumartaa 60-70-lukulaisen classic rockin suuntaan pitkine kitarasooloineen ja tuplakitaraharmonioineen. Hioin jokaisen yksityiskohdan niin pitkälle kuin mahdollista ja käytin aikaa soundien hakemiseen. Tartuin myös rohkeasti erilaisiin aiheisiin teksteissä ja piiskasin ääntäni laulukopissa, kunnes olin ottoon tyytyväinen. Tulihan sitä vedettyä itsensä aika tiukille, mutta se kannatti! Tämä albumi ilmentää sitä, missä olen juuri nyt kitaristina ja biisintekijänä progressiivisine sävyineen ja runsaine riffikitaravalleineen”, toteaa itse levynsä tuottajana toiminut Lyytinen.

Pandemian aikaan työstetylle levylle kanavoitua syviä tuntemuksia, jotka tulevat selvästi esiin muun muassa levyn nimikkokappaleessa, jonka kylkeen kuvattu video on julkaistu tänään albumin kylkiäisenä. Waiting for the Daylight kertoo Lyytisen hyvän ystävän menehtymisestä pitkäaikaisen sairauden jälkeen.

”Vuodatin kappaleen loppuun melkoisen tunneryöpyn ja biisi huipentuukin kahteen päällekkäiseen kitarasooloon hieman Tony Iommin hengessä.”

Lyytinen lähtee syksyllä levynjulkaisukiertueelle sekä perinteiselle Blue Christmas -kiertueelle. Tarkat kiertuepäivät voit tarkistaa täältä.

Lisää luettavaa