Robert Plant avasi syitä, miksi suhtautuu niin kovin nihkeästi Led Zeppelinin paluuseen – ”Silloin olisin huora, enkä koskaan aio sellaiseksi”

Led Zeppelin -legenda Robert Plant tunnetaan melkoisen vastahakoisesta suhtautumisestaan kuuluisimman yhtyeensä reunion-puuhiin. Siitä huolimatta harvassa ovat ne haastattelut, joissa mieheltä ei tiedusteltaisi kiinnostusta yhteenpaluuseen Jimmy Pagen ja John Paul Jonesin kanssa. Niin kävi myös Esquiren hiljattaisessa haastattelussa, jossa mies päätyi kuitenkin tällä kertaa avaamaan syitä nihkeilynsä taustalla hivenen seikkaperäisemmin.

– Kaikki nuo projektit hyödyntävät joitakin hahmoja jossain päin ja se on hienoa, mutta sinun ei tarvitse edes puhua minulle jos haluat kuulla vain Led Zeppelin -juttuja, Plant toteaa. John Bonham kuoli 38 vuotta sitten, siinä kaikki mitä tiedän. Siinä se. Siinä koko tarina. Led Zeppelin oli uskomaton, näkyvä hauskuusmagneetti jonkin aikaa, mutta se oli kolme mahtavaa muusikkoa ja yksi laulaja elämässä tiettyä aikaa. Niitä aikoja. Se ei estä minua tekemästä sitä, mitä teen nyt. Siinäpä siis otsikko, tai ehkä ei sentään otsikko. Sillä ei ole minulle merkitystä.

– Mikäli en pyrkisi jatkuvasti eteenpäin, silloin olisin huora, enkä koskaan aio sellaiseksi. Olen vain laulaja ja saatan tylsistyä todella nopeasti. Ja mikäli tylsistyn todella nopeasti, miksi olisin miltei näin 70-vuotiaana tylsistynyt? Ei käy laatuun. Niinpä pyrin koko ajan etenemään.

– Fakta on, että viimeisen 10-15 vuoden aikana tekemiseni on otettu todella hyvin vastaan. Se on ollut erittäin hienoa nähdä ja se saa minut ajattelemaan olevani oikeassa paikassa, ainakin joillekin ihmisille, vaikka osa ihmisistä ei siitä tietäisikään. Kyse on käytännössä kaihtimien avaamisesta. Kuinka monta tuhatta ihmistä näkeekään minut lentokentillä ja ovat näkemisestäni innoissaan, mutta joilla ei ole hajuakaan siitä, mitä teen nykyisin? Niin se vain menee ja olen sinut asian kanssa, varsinkin kun vanhustenosastojen päivystykset ovat täynnä kaltaisiani ihmisiä, edelleen sinnittelemässä, sillä aiemmin heillä oli jotain muuta.

– Minun aikani tulee täyttyä ilosta, ponnisteluista, huumorista, voimasta ja täydellisestä itsetyytyväisyydestä. Niin ei tapahdu Led Zeppelinin kanssa. Teen juuri nyt niin tämän bändin kanssa tällä kiertueella… mutta mitä teen viiden vuoden päästä, siihen minulla ei ole vastausta. Ei hajuakaan.

Robert Plant and the Sensational Space Shifters ilmoitti juuri tukusta uusia Carry Fire -kiertueen Pohjois-Amerikan konserttipäivämääriä, joten kiirettä ja tekemistä laulajalegedalla tuntuisi piisaavan ilman rock-mammutin naftaliinista kaivamistakin.