”Rockista on tullut pehmoa, surkeaa ja tylsää” – Rap on uusi punk, sanoo Bring Me The Horizon -nokkamies

https://youtu.be/VAXg78MKJcM

Oli Sykes sanoo rap-musiikin olevan rokkia jännittävämpää.

Brittiläinen Bring Me The Horizon on siirtynyt urallaan alkuaikojen death- ja metalcoresta kohti popimpaa ja kevyempää soundia, mikä on luonnollisesti saanut monet varhaisen tuotannon fanit pettymään. Laulaja Oli Sykes sanoo Music Weekin haastattelussa tyylisuunnan muutosten olevan luonnollisen kehittymisen ja kasvamisen tulosta. Samalla hän toteaa tää päivänä rap-musiikin olevan paljon rockia tuoreempaa.

”Räppärit ovat kuin uusi rock ’n’ roll tai punk tai jotain. Rockista on tullut pehmoa, surkeaa ja tylsää. Siinä ei ole oikeastaan enää mitään jännittävää”, Sykes tuumaa.

”On tärkeää, että me ylitämme sen sillan. Mielestämme me kuulumme sellaiseen paikkaan, jossa ihmiset vain pitävät musiikistamme, eikä sillä ole merkitystä, miten heviä se on.”

Sykesin mukaan bändin soundi on saattanut mennä kaupallisempaan suuntaan, mutta tärkeintä ovat silti hyvät biisit, joissa on sisältöä.

”Vaikka biisi olisikin vähän popimpi, se on silti miljoona kertaa jännittävämpää kuin se paska, mitä radiot suoltavat. Siinä on tunnetta ja syvyyttä ja se pysäyttää ja saa sinut tuntemaan jotain joka kerta.”

Kosketinsoittaja Jordan Fish puolustaa myös yhtyeensä vuosien varrella muuttunutta tyyliä.

”Moni artisti, joista pidän, on muuttunut jatkuvasti uransa aikana. Radiohead on yksi suosikkibändeistäni – vaikken ikimaailmassa vertaisikaan meitä heihin -, ja monet sanovat pitävänsä The Bendistä [Radioheadin toinen albumi]. Mutta minä en pidä siitä vanhasta kamasta, minä pidän elektronisemmasta kamasta”, Fish tuumaa.