Rocklegendan suusta kuultua – ”Lou Reed teki Metallican kanssa tärkeimmän albuminsa”

20.4.2015 10:00

Amerikkalainen Rock And Roll Hall Of Fame -säätiö kutsui taas jäsenekseen uusia artisteja ja eräs Hall Of Fameen nostetuista taiteilijoista oli Lou Reed (tällä kertaa mies sai kunnian sooloartistina, silllä Reedhän on jo aikaisemmin ollut Hall Of Fame -artisti The Velvet Undergroundin riveissä).

Vuonna 2013 menehtyneen Reedin leski Laurie Anderson puhui juhlatilaisuudessa ja kertoi muun muassa David Bowien innostuneen Reedin viimeisestä isosta projektista, eli yhteislevytyksestä Metallican kanssa.

Vuonna 2011 ilmestynyt Lulu-pitkäsoittohan sai erittäin ristiriitaisen vastaanoton. Suurin osa kollegoista, kriitikoista ja faneista haukkui teoksen alimpiin syövereihin, mutta vähintäänkin mielenkiintoisen levyn ymmärtäjiäkin löytyi. Bowie on eräs heistä.

– Bowie on ilmoittanut minulle, että Lulu on Loun mahtavin levytys, hänen todellinen mestariteoksensa. Bowie on vakuuttunut, että Lulu nähdään myöhemmin Berlin-albumin kaltaisena suurena ja vaikutusvaltaisena albumina, kertoo Anderson.

Lulua on myyty tähän mennessä Yhdysvalloissa noin neljäkymmentä tuhatta kopiota. Se ei ole kovin paljon, kun pitkäsoiton tekijät kantavat nimiä Metallica ja Lou Reed.

Mutta saapa nähdä, toteutuuko Bowien ennustus…

Lisää luettavaa