Rockmaailma suree Burke Shelleytä – Lars Ulrich: ”Kiitos kaikesta, mitä teit raskaan musiikin hyväksi”

12.1.2022 20:17

Budgie kuului niihin bändeihin, jotka eivät koskaan stadioneita valloittaneet, mutta jotka inspiroivat kunnioitettavaa joukkoa muusikoita. Yhtye oli yksi ensimmäisistä heavy rock -bändeistä, ja se toimi innoittajana sekä NWOBHM-liikkeelle että Metallican kaltaisille thrash metal -kokoonpanoille. Budgie oli toiminnassa vuosina 1967–87, ja se palasi myöhemmin vielä liikekannalle vuosina 1995–96 ja 1999–2010. Viimeisen studioalbuminsa Budgie julkaisi vuonna 2006, ja sitä edellinen tuli julki niinkin kauan sitten kuin vuonna 1982.

Walesilaisyhtyeen johtohahmo Burke Shelley kuoli 10. tammikuuta, ja sosiaalinen media on nopeasti täyttynyt nimekkäiden muusikoiden suruviesteistä. Shelleytä ovat ylistäneet muun muassa Metallican Lars Ulrich, Opethin Mikael Åkerfeldt ja King Diamond.

Classic Rock kertoo Ulrichin julkaisseen tunteikkaan kunnianosoituksen Instagram Storiesissa. ”Kiitos Burke kaikesta, mitä teit raskaan musiikin hyväksi, ja jättimäinen arvostus siitä kun olit tekemässä kahta kappaletta, jotka Metallicalla oli vuosien varrella kunnia versioida”, Ulrich kirjoitti. Metallican tulkinnat Breadfanistä ja Crash Course in Brain Surgerystä tekivät Budgien tutuksi uudelle metallisukupolvelle 1980-luvulla.

Mikael Åkerfeldt innostui julkaisemaan pitkän suruviestin Opethin Facebook-tilillä. ”Melkein tukehduin kahviini tänä aamuna, kun luin yhden idolini, suuren Burke Shelleyn poistuneen keskuudestamme. Mikä menetys! Useimmat tuntevat Budgien vain sinä bändinä, jota Metallica coveroi aikoja sitten. He pysyivät skenen altavastaajina vaikka olivat kuvioissa aina hard rockin ja heavy metalin alkumetreiltä asti”, Åkerfeldt kirjoittaa.

”On surullinen uutinen, että yksi sankareistani on kuollut”, King Diamond puolestaan kirjoittaa Instagramissa. ”Budgien musiikki on aina soinut stereoissani, eikä tämä asia muutu jatkossakaan.”

Lue Åkerfeldtin ja King Diamondin alkuperäiset päivitykset alta:

Lisää luettavaa