Rolling Stone listasi 250 kaikkien aikojen parasta kitaristia – nimekkäiden soittajien uupuminen listalta on herättänyt keskustelua

16.10.2023 21:35

Rolling Stone listasi aivan äskettäin 250 kaikkien aikojen parasta kitaristia. Kuten odottaa saattaa, valitut nimet ja näiden sijoitukset ovat herättäneet runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Aivan erityisesti puhetta on riittänyt kokonaan listalta ulos jääneisiin soittajiin liittyen.

Kuusikielisen taitajat valittiin bluesin, rockin, metallin, punkin, folkin, reggaen, jazzin, flamencon ja moninaisten muiden genrejen joukosta. Jotkut soittomaakarit on yhdistetty pareiksi, kuten Judas Priestin Glenn Tipton ja K.K. Downing (219), Iron Maidenin Adrian Smith ja Dave Murray (83), AC/DC:n Angus Young ja Malcolm Young (38) sekä Metallican James Hetfield ja Kirk Hammett (23).

Löytyypä listalta yllättävän mataliakin sijoituksia, kuten Rory Gallagher (175) ja Nuno Bettencourt (197). Puhutuimmat tapaukset ovat kuitenkin listauksesta pois jääneet palvotut kitarasankarit, joista kenties eniten närää on herättänyt Gary Mooren puuttuminen. Muista listalta uupuneista nimistä mainittakoon muun muassa Allan Holdsworth, Michael Schenker ja Peter Green.

Vastavuoroisesti uuden vuosituhannen tutuksi tekemät valinnat kuten Yvette Young, Christone ”Kingfish” Ingram ja Marissa Paternoster ovat ilahduttaneet monia keskustelupalstoilla.

Alla Rolling Stonen top 5:

1. Jimi Hendrix
2. Chuck Berry
3. Jimmy Page
4. Eddie Van Halen
5. Jeff Beck

Koko listaan perusteluineen pääset tutustumaan takemmin täältä.

Alla julkaisun oma päivitys, jonka kommenttikentässä riittää kuhinaa.

Lisää luettavaa