Roope Latvala avautuu Children of Bodom -välirikostaan Ylelle: Siinä meni kaikki niin päin vi*tua kuin olla ja voi

Roope Latvala katkaisee hiljaisuutensa raskaaksi kokemastaan Children of Bodom -välirikosta.

Entisen Stone-kitaristi Roope Latvalan ja Alexi Laihon johtaman Children of Bodomin tiet erosivat yllättäen keväällä 2015. Tämän jälkeen Latvala on pysytellyt poissa parrasvaloista ja jättänyt välirikon taustojen selittämisen entiselle bändilleen. Nyt mies kuitenkin paljastaa viimein oman versionsa tapahtumista Ylen Keskusteluja muusikoiden kanssa -sarjassa.

Bändissä vuodesta 2003 soittanut Latvala kertoo valmistautuneensa I Worship Chaos -albumin äänityksiin, kun hän sai eräänä päivänä kuulla, ettei hänen palveluksilleen ollutkaan enää tarvetta. ”Siinä meni kaikki niin päin vittua kuin olla ja voi”, mies kommentoi potkujaan. ”Mulle tuli siitä niin kauhea downeri, etten tehnyt seuraavaan vuoteen oikeastaan muuta kuin kittasin kaljaa ja ryvin byrokratiakierteessä. Kitarat mä heitin samana päivänä laukkuun, enkä ole vieläkään avannut. Ne on perkele olleet siellä nyt kaksi vuotta ja toiset pitempäänkin.”

Moinen ei ole ollut tyypillistä käytöstä soittamisesta eläneelle miehelle.

”Soittaminen on aina ollut mulle tärkeä ja pyhä juttu, ja sitten tuli niin pahasti takkiin. Ihan kuin multa oltaisiin kielletty soittaminen. Tuli sellainen olo, että en uskalla edes koskea kitaroihin.”

”Olen ollut vähän katkera noille jätkille. Sieltä tuli niin puukkoa selkään ja sitten sitä on vielä käännetty lisää. Mykkäkoulusta kaikki alkoi ja mykkäkouluun se myös loppui, saatana. Mä en tiedä mitä mä olen tehnyt. Mä en vaan tiedä.”

Latvala aikoo kuitenkin palata musiikin pariin ja katsoo tulevaisuuteen jokseenkin toiveikkain mielin.

”Ei kai tässä muu auta, kuin alkaa pikkuhiljaa vetäytyä man caveen eli meikäläisittäin bunkkeriin työstämään niitä ralleja. En mä keksi, mitä muutakaan rupeaisin tekemään. Tuossa fillarimatkan päässä Pihlajamäessä on Ensiferumin tilat. Kyselin, että jos pääsisin sinne vähän soittelemaan näitä juttuja muutaman tutun kanssa. Se voisi olla ihan hyvä ratkaisu. Ei tästä nyt pääse kuin ylöspäin.”

Voit käydä lukemassa artikkelin kokonaisuudessaan Ylen sivuilta.