Rudolf Schenker kertoo Scorpionsin todella yrittäneen pärjätä päihdeongelmaisen rumpalin kanssa, mutta liika oli liikaa

Loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä apua saatiin Motörheadin suunnalta.
30.8.2017 16:50

Scoprionsin kitaristi Rudolf Schenker vieraili jututettavana Rock Talk With Mitch Lafon -podcastissa ja kertoi muun muassa yhtyeen muutaman vuoden takaisesta rumpalinvaihdoksesta. Haastattelusta kertoi tekstimuodossa Blabbermouth.

James Kottak soitti yhtyeessä rumpuja aina vuodesta 1996 vuoteen 2016 saakka, jolloin hänen tilalleen kiinnitettiin Motörheadin rumpali Mikkey Dee. Schenker mainitsee Lemmy Kilmisterin kuoleman olleen tässä mielessä Scorpionsille eduksi, sillä miehistönvaihdos oli askel parempaan.

”On surullista, ettei James ole enää Scorpionsissa. Luulin aina, että hän olisi kanssamme loppuun saakka. Mutta monet yksityiselämän asiat muuttivat häntä”, Schenker kertoo.

”Annoimme hänelle kyllä mahdollisuuksia. Maksoimme hänen katkaisuhoitonsa ja yritimme pitää asiat liikkeessä. Mutta sitten Mikkey Dee astui kuvioihin ja ajattelimme, että kenties kaikki matkustaminen Los Angelesista Eurooppaan… Onhan fakta, ettei James ole aivan vakaa henkilö. Kun lennät Yhdysvalloista Europpaan, voit bailata kunnolla vaikka ihan itseksesi.”

”Mutta yritimme kyllä saada Jamesia kuntoon ja odotimme hänen kuntoutumistaan ainakin kolmen vuoden ajan. Emmekä pystyneet muuttamaan asioita. Jos buukkaat maailmankiertueen, et voi luottaa johonkuhun, joka ei ole vakaa.”

Schenker mainitsee Lemmyn kuoleman olleen ”kohtalon kutsu” Scorpionsin kannalta, sillä pian sen jälkeen Mikkey Dee tuli todelliseksi vaihtoehdoksi.

”Sanoimme Jamesille, että ehkä sinun pitäisi olla vähän pitempään klinikalla. Sitten Mikkey tuli mukaan, ja hän oli niin onnellinen päästyään Scorpionsiin, koska Lemmy oli puhunut meistä paljon ja hän itsekin oli fani. Se oli kuin rakkautta ensi silmäyksellä.”

Scorpions esiintyy Suomessa seuraavan kerra 27. marraskuuta Helsingin Hartwall-areenalla. Soundi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa