Rumpalilegenda Mike Portnoy kertoo, miksi yhteistyö nykymetallin kärkinimiin lukeutuvan Avenged Sevenfoldin kanssa jäi niin kovin lyhyeksi

Mike Portnoy musisoi Avenged Sevenfoldin riveissä vuodet 2010-2011.
16.11.2017 20:46

Dream Theaterin rumpujakkaralla itselleen vuosien varrella legendastatuksen takonut Mike Portnoy tunnetaan nykyisin lukuisten eri bändien ja projektien miehenä. Yksi näistä oli nykymetallin kärkinimiin lukeutuva Avenged Sevenfold, jossa mies paikkasi vuonna 2010 kuollutta yhtyeen alkuperäisrumpali The Reviä. Portnoyn ja AX7:n yhteinen taival jäi kuitenkin lopulta vain vuoden mittaiseksi, rumpalin palatessa proge metal -jätin riveihin ja kalifornialaispoppoon jatkaessa soittopuuhiaan Portnoyltä patteriston perineen Arin Ilejayn kanssa.

Nyt Portnoy paljastaa oman näkemyksensä siitä, miksi yhteistyön kanssa kävi kuten kävi Metal Wanin tuoreessa haastattelussa.

”Mielestäni juttu meni niin, että he eivät olleet vielä valmiita sitoutumaan minuun ja mukanani tuli liiaksi historiaa ja huomiota”, mies kertoo. ”Ymmärrän hyvin, että kun vuoden sitoutumiseni tuli päätökseensä, he halusivat jonkun tuntemattomamman, kuten Arin. Tajuan sen täysin. Jostain syystä heidän yhteistyönsä ei kuitenkaan toiminut ja he päätyivät yhteen Brooksin [Wackerman] kanssa. He ovat nykyisin todella hienossa asemassa ja olen iloinen heidän menestyksestään.”

Tunnustautuupa mies haastattelun tiimellyksessä Wackermanin suureksi ihailijaksikin.

”Olen ollut aina Brooksin fani, jo vuosia ja vuosia — olipa kyse sitten Infectious Grooves -jutuista tai vaikkapa hänen juuri julkaisemastaan Farmikos -nimisestä albumista, jota rakastan. Olen aina fanittanut hänen soittamistaan ja mielestäni hän istuu täydellisesti noiden hemmojen joukkoon.”

Portnoy on pitänyt itsensä viime aikoina kiireisenä Shattered Fortress -projektinsa parissa.

Lisää luettavaa