Ruotsalainen oikeusistuin teki päätöksensä – Ghost hävisi vodkamerkkiä vastaan nostamansa kanteen

25.12.2020 18:54

Ghost-nokkamies Tobias Forgen joulu ei oletettavasti sujunut miehen kannalta kaikkein rattoisimmissa merkeissä. Tukholmalainen oikeusistuin nimittäin hylkäsi muusikon brittiläistä vodkavalmistajaa vastaan nostaman kanteen.

Aiemmin tänä vuonna Forge haastoi Ghost Drinks Ltd. -yhtiön oikeuteen tavaramerkkirikkomuksesta, sillä Forgen hallinnoima Svensk Drama Pop Oy omistaa yksinoikeudella kuvainnollisen Ghost-logon koko Euroopan Unionissa.

Joulukuun 22. päivä ruotsalainen patentti- ja markkinaoikeus päätti, että termi ”ghost” on tarpeeksi yleinen ja siten vapaasti Ghost Drinks Ltd:n vapaasti käytettävissä.

Lisäksi patentti- ja markkinaoikeuden mukaan logot sisältävät suuria visuaalisia eroavaisuuksia, eikä kuluttaja voisi sekoittaa niitä toisiinsa.

Ghost Drinksin lanseeratessa Ghost Vodka -juomansa alkuvuodesta 2015, Forgen Svensk Drama Pop -yhtiö oli jo rekisteröinyt tavaramerkin alkoholijuomille, mutta ei ollut käyttänyt sitä lain vaatiman viiden vuoden sisällä. Rekisteröinti tapahtui 30. marraskuuta 2013, mutta käyttöön se otettiin vasta helmikuussa 2019.

”Hyvää joulua kaikille! Kiitos tuestanne tänä vuonna, se merkitsee paljon. Tässä aikainen joululahjamme markkinointioikeudelta”, Ghost Vodkan Facebook-sivuilla kirjoitetaan päätöksen jälkimainigeissa. ”Parempi onni ensi kerralla, Tobias.”

Lisää luettavaa