Rush-kitaristia ei kannattane palkata ainakaan huumevalistajaksi, sen verran lämmöllä mies muistelee ekstaasintäyteisiä aikojaan

Lapset, peittäkää korvanne (ja silmänne) kun Alex-setä kertoo hieman huumeista.

Legendaarisen Rush-yhtyeen kitaristi Alex Lifesonia ei liiemmin ujostuttanut jutella avoimesti huumausaineiden käytöstään Classic Rockin taannoisessa haastattelussa. Esimerkiksi haastattelijan tiedustellessa kesällä 60-vuotta täyttäneeltä rokkarilta tämän lempihuumetta, vastaus tuli kuin, eh, apteekin hyllyltä:

– Luulisin, että kannabis on parasta. Käytin kyllä ekstaasiakin ja se oli hauskaa. Se tapahtui 90-luvun puolivälissä. Rakastin sitä. Niin moni suhde avautui ja muuttui sen myötä syvemmäksi, ja ne ovat sitä edelleenkin. Se on yksi niistä huumeista, joiden tarjoamat kokemukset pysyvät mukanasi. Huomasin, että ajan myötä teho alkoi kuitenkin laantua. Mitä enemmän käytät, sen vaikeampi on tavoittaa ensimmäisten kertojen fiilistä.

Erityisellä lämmöllä mies muistelee kertaa, jolloin hän kuunteli vaimonsa kanssa ekstaasipäissään koko illan Toolia ja Nine Inch Nailsia.

– Muistan kerrankin, kun käytimme E:tä vaimoni kanssa. Vanhan asuntomme olohuoneessa oli valtava äänentoistojärjestelmä, ainakin 6000 wattia tai jotain. Pukeuduimme ja istuimme siellä juoden appelsiinimehua ja polttaen varmaankin likipitäen tuhat savuketta Nine Inch Nailsia ja Toolia kuunnellen. Äänekästä, intensiivistä, raskasta musiikkia siis. Meillä oli todella hauskaa.