Rush-muusikot muistivat konserttivideoillaan esiintynyttä koomikko Jerry Stilleriä – ”Hän oli showmaailman jättiläinen”

Rushin videoilla esiintynyt Stiller menehtyi 11. toukokuuta 92-vuotiaana.

Elokuvista ja tv-sarjoista (muun muassa Seinfeld ja Kellarin kunkku) tunnettu koomikko Jerry Stiller nukkui pois 11. toukokuuta 92-vuotiaana. Suru-uutisesta kertoi tämän poika Ben Stiller.

Rush-muusikot julkaisivat sosiaalisessa mediassa muistokirjoituksen Stillerille, joka esiintyi pariinkin otteeseen yhtyeen kiertueilleen ja dvd-julkaisuja varten tekemillä videoilla, jotka toimivat muun muassa keikkojen introina.

”Tieto Jerry Stillerin menehtymisestä sai meidät surulliseksi. Meillä oli ilo tuntea hänet ja tehdä hänen kanssaan yhteistyötä parin kiertuevideon parissa. Hän soi meille aina aikaansa ja oli innolla mukana tekemässä niitä pähkähulluja rooleja, joihin hänet laitoimme. Hän oli showmaailman jättiläinen ja yksi rakastetuimmista koomikoista, joka on koskaan vieraillut valkokankaalla”, laulaja-basisti Geddy Lee kirjoittaa.

Stiller työskenteli Rushin kanssa ensimmäisen kerran näiden R30-kiertueella vuonna 2005 ja muutamaa vuotta myöhemmin Snakes & Arrows -kiertueen yhteydessä. Kitaristi Alex Lifeson muisteli Therockradion haastattelussa vuonna 2005 lämmöllä Stillerin esiintymistä R30-kiertueen introvideolla, jossa Rush-paitaan pukeutunut Stiller havahtuu unesta (joka on animoitu kollaasi yhtyeen kansitaiteista) ja kutsuu bändin lavalle. Ensimmäisen kappaleen aikana Stiller myös loikkii innoissaan sängyllä ilmakitaraa soittaen.

”Meillä oli muutama vaihtoehto siihen rooliin ja Jerry oli kiinnostunut. Hän oli todellinen ammattilainen. Oli myös aika metka ajatus, että George Costanzan isä (Stillerin hahmo Seinfeld-sarjassa) on se, joka esittelee bändin joka ilta. Hän oli todella mukava ja teki loistavaa työtä. Saimme siitä monet naurut”, Lifeson hehkutti.

“We were all saddened to hear the news today of Jerry Stiller's passing. We had the singular pleasure of knowing and…

Julkaissut RUSH Maanantaina 11. toukokuuta 2020