Rush-solisti Geddy Lee sanoo rumpali Neil Peartin vakavan sairauden salaamisen olleen erittäin vaikeaa

18.4.2022 22:09

Rush päätti legendaarisen uransa vuonna 2015 ja heti jäähyväiskonsertin viimeisten nuottien vaimentumisesta lähtien monet alkoivat elätellä toiveita trion paluusta esiintymislavoille. Vuonna 2020 nämä toiveet kuitenkin murenivat rumpali Neil Peartin menehdyttyä kolmen vuoden sairastamisen jälkeen.

House of Strombon haastattelussa Geddy Lee ja Alex Lifeson sanovat, ettei Peartin Glioblastooma-aivosyöpädiagnoosin pitäminen poissa yleisestä tietoisuudesta ollut helppoa. Peart oli kuitenkin pyytänyt, että hänen terveydentilansa pidettäisiin pienen piirin sisällä.

”Se oli vaikeaa”, Lee toteaa. ”En voi väittää sen olleen helppoa, sillä sitä se ei ollut. Ja se vain jatkui. Hänen diagnoosinsa oli… hänelle annettiin maksimissaan 18 kuukautta [elinaikaa], mutta se kesti kolme ja puoli vuotta.”

”Kävimme jatkuvasti hänen luonaan tukemassa häntä”, Lee muistelee. ”Se mitä hänen perheensä joutui käymään läpi oli todella vaikeaa. Siinä oli siis paljon liikehdintää edestakaisin. Ja siinä tilassa on todella vaikeaa toimia normaalisti, sillä et voi puhua asiasta kenellekään koska kenenkään ei ole tarkoitus tietää siitä. Joten ihmiset kuulivat juttuja, kertoivat niistä ja sitten sitä täytyi yrittää torjua ne. Toisaalta se tuntui epärehelliseltä, mutta sitten taas toisaalta kyse oli lojaaliudesta ystävää kohtaan. Joten vitut epärehellisyydestä. Se voittaa.”

”Sanoisin, että se oli meille kaikkein vaikeinta aikaa jatkaa eteenpäin, sillä olimme surun muodostamassa kuplassa ja etenimme kohti vääjäämätöntä ja kauheaa päätöstä”, Lee päättää.

Lisää luettavaa