Rushin Geddy Lee auttaa sodasta kärsivää Ukrainaa mielenkiintoisen kitaraprojektin avulla

11.10.2022 09:22

Geddy Lee on yksi viimeisimmistä muusikoista, jotka ovat lähteneet mukaan Linda Manzerin organismoimaan Sunflower Guitar -projektiin. Muun muassa Paul Simonin ja Carlos Santanan käyttöön kitaroita tehnyt Manzer rakensi ainutkertaisen akustisen kitaran ihan vain hyväntekeväisyysmielessä, ja nyt kitara matkaa pikkuhiljaa kohti Ukrainaa keräten varoja matkan varrella.

Kuvio on tarkemmin ottaen sellainen, että tämä kitara kulkee maineikkaalta muusikolta toiselle, ja nämä aina vuorollaan kehottavat yleisöä tukemaan Ukrainaa hyväntekeväisyystilin välityksellä. Tarkoitus on saada kasaan miljoonan dollarin potti matkan varrella, ja kitaran loppusijoituspaikka on tietysti Ukraina. Toistaiseksi kitara on ollut muun muassa Graham Nashin, Gordon Lightfootin, Pat Methenyn ja James Taylorin käsissä, ja eilen Geddy Lee julkaisi Instagramissa videon kitaran kanssa. Katso pätkä alempaa.

Sunflower Guitar -projektista löytyy lisätietoja täältä. Toivottavasi soitin löytää tiensä vielä monen staran käsiin ja sosiaalisen median kanaviin, jotta miljoona dollaria saataisiin täyteen.

Lisää luettavaa