Saako Dave Grohl nyt niskoilleen miljoonien rockfanien vihan?

9.5.2014 13:32

Led Zeppelinin kolmen ensimmäisen albumin massiivinen uusintajulkaisu tapahtuu kesäkuun alussa ja brittiyhtye on jakanut aiheeseen liittyen haastatteluja. ”Kaikki” toki kysyvät tietenkin Led Zeppelinin mahdollisesta paluusta – soittihan yhtye Lontoon 02-areenallakin vuonna 2007.

Laulaja Robert Plant, joka ei ole missään vaiheessa ilmoittanut kiinnostuksesta tehdä muita Zeppelin-keikkoja, kieltää olevansa ”jukeboksi”.

Zeppelin-pomo Jimmy Page taas olisi halunnut tehdä muitakin konsertteja Lontoon-vedon jälkeen. Kitaristi treenasikin basisti John Paul Jonesin ja rumpali Jason Bonhamin kanssa ja kutsui harjoitussessioihin Steven Tylerin ja Myles Kennedyn kaltaisia laulajia.

Plantin mielestä ”Zeppelin ilman häntä” olisi ollut loistava idea: ”They had a singer. I don’t know what happened. It sounded like a great idea to me.”

Myös Page on sittemmin tullut aivan toisiin ajatuksiin.

– Comeback? Vastaus on ei. Kaivakaa minut sitten joskus haudasta, viekää lavalle ja laittakaa musiikki soimaan. Siinä on comebackia kerrakseen, kitaristi sanoo Rolling Stonelle.

Entä miten tämä liittyy Dave Grohliin, tuohon maailman positiivisimpaan ja kiireisimpään megarokkariin? No, hieman yllättäen Page ilmoittaa, että Grohlin, Josh Hommen ja John Paul Jonesin muodostama Them Crooked Vultures -projekti oli ”viimeinen pisara”.

– Them Crooked Vultures tappoi Led Zeppelinin paluuaikeet. Se, että John liittyi juuri niihin aikoihin toiseen yhtyeeseen, oli lopullinen kannanotto.

Lisää luettavaa