Sammy Hagar ja Michael Anthony tekevät Van Halen -tribuuttikiertueen – Eddie Van Halenin kenkiin hyppää nimekäs kitaravirtuoosi

Joe Satriani hoitaa edesmenneen kitaralegendan osuudet.
14.11.2023 18:53

Käytännössä siitä lähtien, kun Eddie Van Halen menehtyi vuonna 2020, on puhuttu ja spekuloitu mahdollisesta Eddie Van Halenin ja/tai Van Halen -yhtyeen tribuuttikonsertista tai peräti kokonaisesta kiertueesta. Kitaravirtuoosi Joe Satriani kertoi vuosi sitten käyneensä rumpali Alex Van Halenin ja laulaja David Lee Rothin kanssa keskusteluja jonkinlaisen tribuutin – johon kaavailtiin mukaan myös ex-Metallica-basisti Jason Newstediä –  tekemisestä, mutta tämä projekti ei ilmeisesti ottanut tuulta purjeisiin. Jopa Eddie Van Halenin poika Wolfgang Van Halen on sittemmin heittänyt pyyhkeen kehään mahdollisen tribuutin osalta.

Mutta nyt Van Halenissä vuosina 1985–1996 ja uudelleen 2003–2005 laulanut Sammy Hagar on julkistanut tekevänsä kesällä 2024 Pohjois-Amerikan-kiertueen, jossa tämä aikoo esittää Van Halenin tuotantoa pääosin omaan aikakauteensa (jota myös Van Hagariksi kutsutaan) painottuen. Mukana on myös Van Halen -basisti Michael Anthony, rumpalina toimii Jason Bonham ja kitaristiksi lähtee jo edellä mainittu Joe Satriani, jonka kanssa Hagar ja Anthony ovat soittaneet Chickenfoot-kokoonpanossa.

”Hullua ajatella, että siitä on 20 vuotta kun minä ja Mikey soitimme Van Halenin kanssa näitä biisejä vuoden 2004 Best of Both Worlds -kiertueella. Joen kanssa voimme nyt sukeltaa entistäkin syvemmälle noihin vuosiin”, Hagar kommentoi.

”Luomamme musiikki tulee jäämään elämään meidän jälkeenkin. Ne ansaitsevat tulla kuulluksi, joten on aika lähteä ja tarjota faneillemme sitä musiikkia kun vielä voimme.”

Lisää luettavaa