”Baabel voi olla ympäröivä maailma tai pään sisällä” – Scandinavian Music Groupilta uusi albumi lokakuussa

Samalla yhtye lähtee jouluun asti kestävälle klubikiertueelle.
15.9.2015 13:34

Scandinavian Music Groupin järjestyksessään kahdeksas studioalbumi Baabel julkaistaan lokakuun 16. päivä. Samana päivänä bändi aloittaa joulukuulle asti kestävän klubikiertueen Jyväskylän Lutakosta. Uuden SMG-albumin sävellys- ja hallitsevissa määrin myös sovituspuolesta vastaa Joel Melasniemi Terhi Kokkosen ollessa sanoitusten takana. Tuotantovastuun tiimi Melasniemi & Kokkonen jakaa yhdessä ja miksaajana toimii Risto Hemmi. Terhi Kokkonen kommentoi Baabelia näin:

Levyn teemoja ovat valta ja sen eri muodot. Uskonto tai uskonnottomuus. Etuoikeutetun elämän sattumanvaraisuus ja hetkellisyys. Vastuu ja syyllisyys. Baabel voi olla ympäröivä maailma tai pään sisällä, mutta lopulta levyllä kuitenkin kuuluu toivo.

Musiikillisia eroja tulevan albumin ja sen Terminal 2 -edeltäjän välillä Joel Melasniemi puolestaan kuvaa seuraavasti:

– Halusimme tehdä levyn, joka on yhtä häpeilemättömän taiteellinen kuin Terminal 2, mutta tanssittavampi ja kiihkeätempoinen. Tämän tahdissa ei ehkä twerkata, mutta valkoinen Courtney Cox & Bruce Springsteen -paritanssi onnistuu helposti. Baabelissa on enemmän teräviä kulmia ja huonoa käytöstä kuin edeltäjässään, se ei ole erityisen juhlallinen levy.

Kokoonpanomuutoksia kokeneen Scandinavian Music Groupin riveissä bassotaajuuksia tunnustelee tätä nykyä mm. Wedding Crashersistä tuttu Oskari Halsti. Baabelilta maaliskuussa irrotetun  ensimmäisen Suurin rakkaus -singlen voit palauttaa mieleesi alta. Videon kappaleeseen on ohjannut Terhi Kokkonen.

Baabel-julkaisukiertueen tähän mennessä vahvistuneet keikat:

16.10. Lutakko, Jyväskylä
17.10. Henry’s Pub, Kuopio
23.10. Tavastia, Helsinki
24.10. Möysän Musaklubi, Lahti
30.10. 45 Special, Oulu
04.12. Klubi, Tampere
05.12. Klubi, Turku
11.12. Kerubi, Joensuu
12.12. Blackpool, Järvenpää
18.12. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
19.12. Suisto-klubi, Hämeenlinna

Seuraa Scandinavian Music Groupin kotisivuja mahdollisten lisäysten ja lisätietojen varalta.

Lisää luettavaa