”Se halventaa hänen muistoaan” – Entinen Dio-kiipparisti lyttää Ronnie James Dion hologrammikiertueen

Entinen Dio-kosketinsoittaja Claude Schnell ei arvosta suurella kohulla lanseeratun Ronnie James Dion hologrammiversion kiertuetta.

Eyeillusion niminen yhtiö debytoi vuonna 2010 kuolleen laulajasuuruuden hologrammin Wacken Open Air -festivaaleilla kaksi vuotta sitten.

Vuonna 1983 Dion yhtyeeseen liittynyt Schnell puhui asiasta Ouch You’re On My Hair -podcastille.

”Kivat niille, jotka siitä tykkäävät”, mies avaa suhtautumistaan entisen yhtyetoverinsa virtuaaliversioon. ”Mikäli se tekee jonkun onnelliseksi, se on vain hyvä juttu. Henkilökohtaisesti pidän sitä kuitenkin valheellisena kuvana todellisuudesta. Mielestäni sitä ei olisi pitänyt tehdä. Mutta olen ensimmäisenä valmis myöntämään, ettei mielipiteelläni ole mitään väliä. Ketään ei kiinnosta. Mielestäni se on kuitenkin vilpillistä miehen muistoa kohtaan.”

”Jos olit tarpeeksi onnekas ja tunsit hänet hänen eläessään, ja jos olit tarpeeksi onnekas näkemään hänet ja nauttimaan hänestä ja hänen musiikistaan, sen pitäisi riittää”, mies jatkaa. ”Sen korvaaminen teknologialla vaikuttaa… tämä ei ole oikea sana, mutta en keksi sille lievempääkään ilmaisua, mutta se on mielestäni hänen muistoaan epäkunnioittavaa. Enkä edes puhu siitä, kuinka jotkut sanovat sen olevan silkkaa rahastusta ja Wendyn [Dio, Ronnien vaimo ja manageri] tapa tienata rahaa hänen muistollaan. En todellakaan aio istua tässä ja tuomita muiden tekemisiä. En kuitenkaan pidä sitä oikeana periaatteellisella tasolla. Mutta se on vain minun mielipiteeni. Mitä minä näistä tiedän?”

”Loppujen lopuksi se on minusta vain juustoista, ja mikäli on olemassa jokin määre joka ei sovi Ronnieen, se on juustoinen. Kaikki mitä Ronnie teki oli aina… hän oli aina läsnä, aina mukana täydellä sydämellä, täynnä tunnetta. Hän käytti aina kaikki voimansa ja oli sitoutunut… hän oli aito asia. Hänen kohdallaan sait aina sen, mitä tilasit.”

”Parhaimmillaankin hologrammi on vain ontto versio esikuvastaan. Olipa kyseessä sitten Michael Jackson tai Elvis Presley. Mutta kun kyseessä on joku, joka elää sydämessäni vielä tänäkin päivänä… en vain ymmärrä kuinka Wendy voi hyväksyä sen, mutta se on hänen asiansa ja riippuu hänen arvoistaan. Minusta se on vain vilpillistä”, mies päättää.