”Jos Wendy Dio haluaisi vain takoa rahaa, hän istuisi kotona eikä tekisi mitään” – Laulajalegendan hologrammikiertueelle löytyy myös puolustajia

Tim "Ripper" Owens ei ymmärrä, miksi Dio-hologrammi aiheuttaa niin paljon närästystä.

Metallipiireissä on loppusyksynä kohistu Dio-hologrammin kiertueesta eikä se ole saanut ihan niin varauksetonta vastaanottoa faneilta, kuin vuonna 2010 kuolleen Ronnie James Dion leski Wendy ja muut asianomaiset kenties odottivat. Osa faneista onkin tuominnut koko idean pyhäinhäväistyksenä ja rahastuksena.

Puolestapuhujiakin löytyy. Yksi hologrammia peukuttava taho on Dio Disciplesin mukana kiertueella kulkeva Tim ”Ripper” Owens, joka muistetaan muun muassa Judas Priestin ja Iced Earthin keulilta. Hän ei ymmärrä varsinkaan niitä puheita, joiden mukaan hologrammi olisi Wendyn yritys rahastaa legendan muistolla. Owensin mukaan kun tämä on sen sijaan upottanut hologrammiin ja sen luoneeseen Eyellusion-yhtiöön suuria summia.

– Jos Wendy Dio haluaisi vain takoa rahaa, hän istuisi kotona eikä tekisi mitään. Mutta hän on kuin Ronnie ja haluaa vain tehdä fanit onnelliseksi. Joku esitti hänelle tämän idean ja hän ajatteli ihmisten pitävän siitä. Osa ei ole pitänyt, minkä ymmärrän kyllä. Moni kuitenkin ilmaisee mielipiteensä todella rumasti [sosiaalisessa mediassa], Owens pohti saksalaisen Promoportalin haastattelussa (video jutun lopussa).

Owens sanoo itsekin aluksi epäröineen hologrammi-idean suhteen, mutta hän ei silti pysty käsittämään, mistä kaikki puhe rahastuksesta kumpuaa tämän projektin kohdalla. Käyväthän ihmiset vahamuseoissakin ja niistäkin joku käärii rahat, Owens vertaa. Lisäksi lavalla on kuitenkin yhä oikea, Dion vanha yhtye – hologrammi on vain osa show’ta.

– Jos joku tulisi sanomaan minulle, että David Bowien tai Frank Zappan hologrammi on tulossa, viimeinen asia, joka mieleeni juolahtaisi vaikkapa Bowien kohdalla, on että joku tekee tällä rahaa. Tai siis, totta kai tekee. Ostavathan ihmiset edelleen levyjäkin ja katsovat videoita Youtubesta. Minä vain ajattelisin että vau, joku on oikeasti tehnyt tämän, siistiä!