”Se oli iso juttu, että me soitetaan taas kimpassa kaikkien näiden vuosien jälkeen” – Rane Raitsikka kertoo, miten Guns N’ Roses -muusikko päätyi Atomirotan uudelle levylle

Rane ja Dizzy Reed ovat vanhoja tuttuja 80-luvun lopulta saakka.
9.3.2018 11:58

Atomirotta julkaisee huhtikuussa kolmannen pitkäsoittonsa, jolta löytyy varsin mielenkiintoisia ja nimekkäitä vierailijoita. Yksi näistä on Guns N’ Roses -kosketinsoittaja Dizzy Reed. Soundi jututti hiljattain Rane Raitsikkaa ja tämä kertoi tutustuneensa Reediin jo 1980-luvun lopulla Los Angelesissa hengaillessaan.

”Me juteltiin kesällä, että se voisi soittaa meidän sinkulla. No, meillä oli vähän kiire sen suhteen, ja Dizzy oli rundilla, joten jouduttiin sanomaan sille että ei onnistu. Levy meinasi jäädä myös väliin, kun sillä oli joka perkeleen päivä keikka, mutta sitten Dizzy sanoi että tammikuun 30. päivä se lentää Los Angelesiin ja seuraavana aamuna Australiaan. Sillä oli siis yksi vapaapäivä, ja se halusi hoitaa tämän. No, mä laitoin failit ja tekstaria perään, että tuliko läpi. Se vastasi, että tuli ja mä tykitän näitä tässä just as we speak. Parin tunnin päästä sieltä tuli sellaiset filet, että todellakin riittää!” Rane kertoo.

Rane lisää tällaisen vierailun olevan vain frendien yhteistä hauskanpitoa eikä tarkoitus ole missään nimessä kalastella lisää kuulijoita isoilla nimillä. Rane nyt vain sattuu tuntemaan mukavia tyyppejä, jotka osaavat soittaa. III-levyllä Dizzya kuullaan kahdella raidalla, mutta Rane sanoo miesten jo suunnitelleen että seuraavalla levyllä yhteistyö tulee laajenemaan. Kaava on siis sama kuin rumpali Gene Trautmannin (ex-Queens Of The Stone Age, Eagles Of Death Metal, Ranen entinen kämppis) kanssa, joka soitti II-levyllä muutamalla raidalla mutta hoitaa III-levyllä kaikki ei-ohjelmoidut rumpuosuudet.

”Se oli iso juttu, että me soitetaan taas kimpassa kaikkien näiden vuosien jälkeen.”

Lisää tätä ja paljon muuta Atomirotta-asiaa löytyy seuraavasta Soundi-lehdestä, jossa yhtye paistattelee kansiartistina. Lehti on ulkona perjantaina 23. maaliskuuta.

Lisää luettavaa