”’Se oli sitten viimeinen kerta, kun te lämppäätte meitä'” – Gary Holt sanoo Exoduksen murskanneen Metallican bändien yhteiskeikalla

7.2.2021 16:38

Pitkän tovin Slayerissakin vaikuttanut Exodus-kitaristi Gary Holt vieraili hiljattain virtuaalisesti Death Angel -kitaristi Ted Aguilarin haastateltavana.

Juttutuokion aikana mies intoutui muistelemaan Exoduksen, Metallican, Megadethin ja Metal Churchin yhteistä San Franciscossa soitettua uudenvuodenkeikkaa vuonna 1986.

”Me murskasimme Metallican”, mies sanoo yhtyeensä estiyksestä suhteessa isoon M:ään. ”Enkä yritä rehvastella — me murskasimme heidät, ja he tiesivät sen itsekin. Se oli heidän suuri kotiinpaluunsa. He olivat juuri viimeistelleet Master of Puppetsin nauhoitukset kun me astuimme esiin. Meillä oli enemmän vahvareita, meillä oli isompi rumpukoroke. Me näytimme pääesiintyjältä. Juhlimme rankasti keikan jälkeen ja James [Hetfield] tuli paikalle. ’Se oli sitten viimeinen kerta, kun te lämppäätte meitä’, hän sanoi. Ja niin se olikin. Emme enää soittaneet Metallican kanssa ennen kuin vasta nyt viimeisen vuosikymmenen aikana joillain festivaaleilla.”

Holt kertoo kaikesta huolimatta tulevansa nykyisin hyvin toimeen Metallica-miekkosten kanssa. Kehaiseepa mies samalla Master of Puppets -albumiakin.

”Rakastan ja tuen heitä ja annan aina kunnian sille kelle se kuuluu”, mies sanoo. ”Pidän Master of Puppetsia parhaimpana koskaan tehtynä metal-albumina. Kukaan ei ole koskaan päässyt lähellekään sitä. Ehkä Judas Priestin Stained Class voisi päästä likelle. Kunnioitan heitä suuresti.”

”Sanoin aina, että St. Angerkin kuulostaisi kunnon soundeilla hyvältä. Näin Youtubessa jutun, jossa joku oli uudelleenäänittänyt koko levyn, mutta kunnollisilla rumpusoundeilla, ja ne biisithän ovat ehtaa tavaraa… En koskaan kuunnellut Lulua, sillä en halua tahria mielipidettäni niin kovin ihailemastani yhtyeestä”, mies toteaa naureskellen.

Katso haastattelu alta.

Lisää luettavaa