Sehän meni hyvin: Disturbed- ja Guns N’ Roses -miesten superyhtye haastoi laulajansa oikeuteen tehtäviensä tahallisesta laiminlyönnistä

20.2.2018 21:18

Vuonna 2011 kaksosten Jon ja Vince Vottan, Disturbed-basisti John Moyerin sekä ex-Guns N’ Roses -kitaristi Ron ”Bumblefoot” Thalin muodostama Art of Anarchy julkaisi debyyttialbuminsa Stone Temple Pilotsista ja Velvet Revolverista tuttu Scott Weiland keulillaan, mutta tämän etäännytettyä itsensä hankkeesta heti sen alkumetreillä, on orkesterin taival tuntunut lievästi ilmaisten kivikkoiselta. Weiland ei lopulta esimerkiksi osallistunut ”huijaukseksi” kutsumansa projektin uunituoreen levyn promotoimiseen käytännössä lainkaan.

Sama näyttäisi käyneen nyt myös vuonna 2015 kuolleen Weilandin korvaajaksi hankitun Creed-vokalisti Scott Stappin kanssa, sillä mies ei loppuyhtyeen mukaan ole täyttänyt velvollisuuksiaan viime vuonna ilmestyneen kakkosalbumi The Madnessin markkinointiin liittyen. St. Georgen korkeimpaan oikeuteen jätetyn kanteen mukaan Stapp ei ole ollut yhtyeen käytettävissä sen enempää kiertueella, promokuvissa tai -videoilla kuin muissakaan julkisissa tilaisuuksissa sopimuksensa edellyttämällä tavalla. Tämä käytös olisi lopulta tullut maksamaan yhtyeelle sen levytyssopimuksen.

Kanteen mukaan Stapp vetäisi vuonna 2017 kaikkiaan 18 Art of Anarchy -konserttia, kun taas omia soolokeikkoja mies ehti kerryttää vyölleen vähintään 80 kappaletta. ”Mikäli Scott Stapp olisi omistanut aikaansa yhtä innokkaasti Art of Anarchylle kuin omalle soolouralleen, Art of Anarchy olisi tehnyt menestyksekkään kiertueen eikä sen levytyssopimusta olisi purettu”, muun yhtyeen edustajisto kirjoittaa.

Kaiken lisäksi Stappin väitetään jättäneen lainansakin maksamatta. Mies olisi näet pyytänyt muita jäseniä edustavalta Vice Inc. -yhtiöltä 200 000 dollaria palveluistaan etukäteen verotuksellisista syistä, mutta rahoja takaisin kyseltäessä kieltänyt koko järjestelyn olemassaolon.

Mieheltä vaaditaankin nyt siis kaikkiaan 1,2 miljoonaa dollaria kaikista sopimusrikkeistään.

 

Lisää luettavaa