Sepultura-laulaja Derrick Green: ”Todella moni on jäänyt jumiin menneeseen – enkä puhu nyt pelkästään musiikista”

Laulajan mielestä moni huutelee vanhan kokoonpanon perään vain, koska muutkin tekevät niin.
21.2.2020 09:07

Hiljattain uuden Quadra-albuminsa julkaisseen Sepulturan nykyinen laulaja, vuonna 1996 bändistä eronneen alkuperäislaulaja Max Cavaleran saappaisiin hypännyt Derrick Green antoi haastattelun DJ Force X:llä ja tältä kysyttiin yhtyeen kokoonpanomuutoksista sekä siitä, miltä tuntuu, kun osa faneista edelleen haikailee vanhojen jäsenten – pääasiassa Maxin sekä vuonna 2006 lähteneen rumpali Igor Cavaleran – perään eikä suostu antamaan bändin nykykokoonpanolle edes mahdollisuutta.

”Olemme tulleet siihen tulokseen, että kovin moni ei oikeasti tiedä, mistä he puhuvat; he vain toistavat sitä, mitä muut sanovat. Mutta niin suurin osa ihmisistä muutenkin toimii – he eivät halua erottua massasta. He haluavat olla osa ryhmää ja sanoa samaa kuin muut”, Green tuumaa.

”Minun taustani ovat hardcore punkissa, joten olen aina haistattanut pitkät sellaiselle. Juuri siksi kiinnostuin ug-musiikista, koska siellä saa olla omia mielipiteitä eikä tarvitse olla osa mitään ryhmää. Minä nimenomaan halusin erottua joukosta ja näyttää erilaiselta kuin muut! Ja sama asenne on jatkunut myös Sepulturassa.”

”Todella moni on jäänyt jumiin menneeseen – enkä puhu nyt pelkästään musiikista vaan ylipäänsä elämässään. Ihmiset poteroituvat mukavuusalueelleen, eikä sieltä ole helppoa tulla pois. Heistä tulee kuin sellaiset vanhemmat, jotka valittavat, ettei nykyään tehdä kunnon musiikkia vaan pelkkää meteliä. Valitetaan siitä, ettei mikään ole ennallaan. No ei tietenkään ole! Kaikki muuttuu, se kuuluu elämään.”

”Mutta on myös niitä tyyppejä, jotka eivät olleet edes syntyneet [bändin alkuaikojen aikoihin], jotka kuuntelevat uusia juttuja, joilla on oma mielipiteensä asioista ja jotka käyvät yhä keikoilla. Sellainen avoin suhtautuminen asenne on se, mikä on pitänyt Sepulturan hengissä. Toki vanhoistakin faneista löytyy sellaisia, mutta heillä on kestänyt hieman aikaa tottua muutokseen. Mutta muutos tapahtuu joka tapauksessa, pidit siitä tai et.”

Lisää luettavaa