Seuraavaksi Brian May esittelee meille virallisen Queen-Monopolin – katso video

"Tämä on meille itsellemme samanlainen Queen-projekti kuin vaikkapa albumi."
8.6.2017 12:55

Monopoli-lautapeli ja Queen-yhtye ovat molemmat asioita, jotka eivät sen kummempia esittelyitä kaipaa. Uusi Queen-Monopoli sen sijaan ehkä kaipaa ja kukapa muu olisikaan parempi esittelemään tätä bändin virallista peliä kuin itse yhtyeen kitaristi Brian May.

Yllä olevalla videolla (alussa noin 20 sekuntia tyhjää, toim.huom.) May esittelee ensimmäisiä, täysin iskemättömiä kappaleita tästä uudesta lautapelistä, josta kitaristi on selvästi innoissaan. Queen-Monopoli julkaistaan virallisesti 23. kesäkuuta.

”Tämä on meille itsellemme samanlainen Queen-projekti kuin vaikkapa albumi; se on tilaisuus luoda jotain uutta, jotain mihin muut voivat osallistua, päästä sisälle ja pitää hauskaa sen parissa”, Brian May kuvailee.

”Pelin ideana on hypätä tien päälle Queenin mukaan ja kiertää läpi bändin matkan varrelle osuneita merkkipaaluja, joita fanit ovat kanssamme kokeneet – niin hyvässä kuin pahassa. Alun perin meille ehdotettiin, että teemana olisivat Queenin levyt, mutta minusta oli hauskempaa, että pelaajat kokoavat oman bändinsä ja lähtevät kokemaan niitä asioita, joita kiertueilla koetaan myös oikeassa elämässä.”

Pelissä kuljetaan siis läpi historiallisten konserttien Queenin ensimmäisestä keikasta Imperial Collegessa vuonna 1970 aina Freddie Mercuryn viimeiseen esiintymiseen Knebworth Parkissa 1986 saakka. Lisäksi alkuperäisestä lautapelistäkin tutut klassiset pelinappulat on korvattu mainioilla viittauksilla; pelaaja voi olla esimerkiksi News of the World -albumista tuttu robotti, Brian Mayn kitara tai Bicycle Racesta tuttu pyöräilijä.

Queen saapuu Adam Lambert keulillaan myös jälleen Suomeen loppuvuodesta. Yhtye esiintyy Helsingissä Hartwall-areenalla 19. marraskuuta ja luvassa on tietojen mukaan varsin erilainen setti kuin yhtyeen edellisellä visiitillä Kaisaniemen puistossa viime kesänä.

Lisää luettavaa