Sex Pistols -riita paisuu: Johnny Rotten syyttää entisiä bänditovereitaan rahastuksesta, nämä ihmettelevät

16.9.2022 09:20

Mitähän mahtaisi kuningatar Elisabeth ajatella, jos tietäisi, että heti hänen poismenonsa jälkeen Sex Pistolsin muusikot ovat ajautuneet julkiseen riitaan hirtehisen God Save the Queen -klassikkobiisin käytöstä? Rajalinjan toisella puolella on laulaja John Lydon alias Johnny Rotten ja toisella kitaristi Steve Jones ja rumpali Paul Cook. Näistä etenkin Rotten on ollut viime aikoina puheliaalla päällä.

Kaikissa Sex Pistols -liitännäisissä asioissa vastarannankiiskenä kunnostautunut Lydon kirjoittaa Twitterissä haluavansa ”etäännyttää itsensä” entisistä yhtyetovereistaan, jotka haluavat ”rahastaa” kuningatar Elisabethin kuolemalla.

”Bändin muusikot ja manageri ovat hyväksyneet useita tarjouksia vastoin Johnin tahtoa”, viestissä lukee. ”Johnin näkökannan mukaan God Save the Queenin taloudellinen hyödyntäminen nykytilanteessa on mautonta ja epäkunnioittavaa kuningatarta ja tämän perhettä kohtaan.”

Lydon lisää myös, että vaikka hän kirjoitti tämän monarkiaa sivaltavan punk-ikivihreän sanoitukset, hänen mielestään kuninkaallinen perhe ansaitsee nyt rauhallisen suruajan. ”Niin ajateltaisiin kenen tahansa muunkin läheisensä menettäneen tapauksessa”, Lydon kirjoittaa.

Lydon viittaa ilmeisesti siihen, että God Save the Queen on kuultu joissain edesmenneen kuningattaren elämää kerranneissa tv-ohjelmissa. Blabbermouthin mukaan Steve Jones ja Paul Cook eivät aivan käsitä, mitä Lydon tarkoittaa rahastamisväitteillään.

”Emme ymmärrä, mihin hän viittaa. Jos ei oteta lukuun muutamia pyyntöjä käyttää kuvamateriaalia tai äänitettä kuningattaresta kertovissa uutislähetyksissä, vireillä ei ole minkäänlaista yritystä promotoida tai uudelleenjulkaista God Save the Queenia”, kaksikko tiedottaa.

Lisää luettavaa