Shawn Crahan pääsi saarnaamaan oiken kunnolla: Slipknotia ei juuri kiinnosta esiintyä jonkun Foo Fightersin kanssa

Sami Lommi

Slipknotin perkussionisti Shawn Crahan on kova suustaan, mikä nähtiin jälleen viime viikolla Los Angelesissa. Crahan otti osaa Underground To Mainstream: What Are Metal And Hip-Hop Doing Right (And Where Does It Go From Here?) -nimiseen paneelikeskusteluun Pollstar Live -tapahtumassa, ja keskusteluhetkestä kasatun artikkelin perusteella hän innostui asiallisen puheen lisäksi markkinoimaan bändiään sekä erityisesti yhtyeensä nimikkofestivaalia Knotfestiä.

Crahanin mukana keskustelemassa olivat muun muassa räppäri Coolio, Live Nationin Rich Best, management-portaan edustaja Cory Brennan ja musiikkifestivaalimoguli Danny Wimmer, joka mainitsi, että haluaisi nähdä Slipknotin festivaalilavoilla Foo Fightersin kera. Tästäkös Crahan innostui.

”Jos kysyn itseltäni, haluaako Slipknot soittaa Foo Fightersin kanssa, on vastaus ei. Koska meidän fanimme eivät halua sitä”, Crahan sanoi. (Ilmeisesti ”my kids” viittaa tässä tapauksessa faneihin eikä Crahanin omiin lapsiin. –toim. huom.)

”Jos soitamme Foo Fightersin kanssa, saamme varmaan uusia faneja. Siitä olen samaa mieltä, ja sehän on hienoa. Mutta huolehdin enemmän siitä nuoresta, joka ei tule katsomaan keikkaa juuri siksi, että soitamme Foo Fightersin kanssa. Se tyyppi haluaa tietää, miksi emme soita ennemmin vaikka Nine Inch Nailsin kanssa. Tällaiset fanit kertovat meille kyllä, mitä he haluavat.”

”Älä siis yritä liikaa yhdistellä erilaisia asioita uusia faneja ajatellen. En tarvitse niinkään uusia faneja kuin sen fanin, joka on ahdistunut, jonka vanhemmat ovat eronneet, jolla on sosiaalisia tai seksuaalisuuteen liittyviä ongelmia – haluan heidän kokevan täydellisen show’n, ja he saavat sen Knotfestissä.”

Kenties hieman merkillinen ajatus, miksi tällainen ahdistunut fani ei voisi pitää sekä Slipknotista että Foo Fightersista, mutta mikäs siinä. Dave Grohlin kannanottoa odotellessa.