Shoegaze-väelle ilouutisia – Ride palaa yhteen

19.11.2014 13:14

Shoegaze-indien kärkinimiin 1990-luvulla kuulunut Ride palaa yhteen. Bändi tekee Glasgow’hun, Manchesteriin, Lontooseen, Amsterdamiin, Pariisiin, Torontoon ja New Yorkiin sekä Barcelonan Primavera- ja Lontoon Field Day -festivaaleille yltävän kiertueen ensi kesänä.

− Siitä tulee hauskaa. Olemme olleet koko ajan ystäviä keskenämme ja koko ajan olemme pohtineet, että koska olisi oikea aika paluukiertueelle. Nyt aika on oikea, Riden Andy Bell toteaa brittimedia NME:n haastattelussa.

− Musiikkimme merkitys on kasvanut sillä aikaa, kun olemme olleet poissa. Olisimme hölmöjä, jos soittaisimme pelkästään jotain uutta albumia, mutta ei ole lainkaan poissuljettua, ettemme vielä tekisi uuttakin musiikkia, yhtyeen toinen nokkamies Mark Gardener sanoo.

Oxfordissa vuonna 1988 perustettu Ride julkaisi neljä pitkäsoittoa ennen hajoamistaan vuonna 1996. Bändin jäsenistä Andy Bell oli mukana Oasiksen riveissä 2000-luvun alusta bändin loppuun asti sekä Liam Gallagherin johtamassa, taannoin hajonneessa Beady Eye -yhtyeessä.

Lisää luettavaa