”Siellä oli kulleja kaikkialla” – L7 järjesti kerran Mötley Crüelle pienen yllätyksen

Donita Sparks.
Olly Stabler / Shutterstock / AOP

Tässäpä metka tarina rockmusiikin värikkäästä historiankirjoituksesta. L7:n laulaja Donita Sparks kertoo tuoreessa Classic Rockin haastattelussa, miten naisyhtye ei jäänyt toimettomaksi, kun Mötley Crüe kutsui muinoin bändin juhlimaan ja härnäsi vieraita aikuisviihteellä. Glam rockin pahoille pojille maksettiin niin kutsutusti potut pottuina.

Sparks muistelee, miten L7 ja Mötikät työskentelivät samassa studiokompleksissa joskus vuosikymmeniä sitten, ja rumpali Tommy Lee päätti kutsua naiset vierailulle. Kun L7 sitten saapui paikalle, muusikot huomasivat nopeasti, että Mötleyn tiloissa oli seinät täynnä pornolehtien keskiaukeamia. No, moiseen kohteliaisuuteen oli vastattava samalla mitalla.

L7 kutsui vastavuoroisesti Mötikät käymään omissa tiloissaan, ja vierailua varten haalittiin seinät täyteen vähäpukeisten miesten kuvia. ”Siellä oli kulleja kaikkialla”, Sparks kertoo. Siitä ei tähän yhteyteen löydy mainintaa, mitä Mötleyn kaverit tilanteesta tuumasivat.

Arvostamme! Samassa haastattelussa käsitellään kuulemma vuoden 1992 pahamaineista tamponitempausta, kun Sparks posti lavalla käytössään olleen tamponin ja viskasi sen yleisöön. ”Pistin performanssivaihteen päälle”, Spark kuvailee tapausta. Seikkaperäisempi selonteko löytynee lehdestä.