”Sillä kaverilla ei ole enää kaikki kynät penaalissa” – Disturbed-nokkamies tylyttää Roger Watersia kovin sanoin

David Draiman

"En tiedä, mitä kaikkea kamaa hän on elämässään vetänyt, mutta ne ovat käristäneet hänen aivonsa", Draiman tykittää.

Suorasanaisena kaverina tunnettu Disturbedin nokkamies David Draiman antoi taannoin Pink Floyd -legenda Roger Watersin kuulla kunniansa. Draimanin ja Watersin nokkapokan syy on siinä, että Waters on yksi Israelin-kulttuuriboikottia ajavan BDS-liikkeen äänekkäimmistä puolestapuhujista, kun taas juutalaissukuinen Draiman on kaikkea muuta kuin boikottia vastaan.

Disturbed konsertoi tänään 2. heinäkuuta ensimmäistä kertaa Israelissa, minkä johdosta Draiman antoi lausuntoja paikalliselle Met Al Metalille. Laulaja keskusteli taas Watersin ja kumppanien Israel-boikotista ja kertoi tuttuun tapaan hyvin suoraan oman näkemyksensä aiheesta.

”[Boikotti] on syöpä, joka valitettavasti kulkee käsi kädessä nopeasti maailmalla leviävän antisemitismin kanssa. He ovat vain antisemitistejä puvuissa ja hakemalla hakevat syytä demonisoimiselle”, Draiman toteaa.

”Jokaisella saa toki olla mielipiteensä – valistunut sellainen – ja mitä tahansa hallintoa saa kritisoida. Yksikään maa ei ole täysin puhdas vääryyksistä. Luoja tietää, ettei Yhdysvallat todellakaan ole. Eikä Saksa tai Iso-Britannia tai suurin osa Euroopan Unionista, mutta välillä kaikki nämä maat kuvittelevat olevansa muita hurskaampia.”

”Mutta hyväksyit kaikki nykyisen Israelin hallituksen linjaukset tai et, ei koko valtiota ja sen ihmisiä voi pitää siitä vastuussa. Mielestäni israelilaiset, aivan kuten suurin osa kaikista planeetan ihmisistä, haluavat vain elää elämäänsä rauhassa. Jos tilaisuus rauhaan annetaan, jokainen hyppäisi kelkkaan. Mutta rauhaan tarvitaan kumppani eikä Palestiinan puolelta olla koskaan annettu siihen mahdollisuutta.”

Draiman pitää boikotin äänekkäimpänä hahmona toimivaa Watersia tekopyhänä ja harhaisena miehenä, joka naamioi vihansa BDS-kampanjaksi. Draiman nostaa muun muassa esille Watersin konsertin Israelissa vuodelta 2006, joka Pink Floyd -laulajan mukaan avasi hänen silmänsä ja sai hänet lähtemään mukaan kulttuuriboikottiin.

”Hän esiintyi [Israelissa] ja keksi siitä tarinoita, jotka eivät pidä paikkaansa. Hänhän sanoo yrittäneensä puhua yleisölle rauhasta, mutta israelilaisyleisö olisi vastannut buuaamalla – mutta kun katsoo keikalta kuvattua videota, israelilaisfanit hurraavat ja taputtavat. Tuon kaverin harhat ovat todella vakavat. Tämä sama kaveri juhli juuri saaneensa kitaran lahjaksi Nicolás Madurolta, joka on luojan tähden yksi maailman brutaaleimmista diktaattoreista, joka on tapattanut omaa kansaansa. Ja tämä on hänen sankarinsa. [Waters] puolustaa kaikkein ilkeimpiä diktaattoreita – Maduroa, Putinia, kaikkia, jotka ovat sosialisteja tai kommunisteja.”

”En tiedä, mitä kaikkea kamaa hän on elämässään vetänyt, mutta ne ovat käristäneet hänen aivonsa. Sillä kaverilla ei ole enää kaikki kynät penaalissa”, Draiman jyrähtää.