Sinisthra tulee taas – Amorphisin Tomi Joutsenen vanha bändi palaa 15 vuoden tauon jälkeen levytyskantaan

20.3.2020 11:08

Huhut Sinisthrat kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja. Yhtye tunnetaan erityisesti siitä, että se oli laulaja Tomi Joutsenen orkesteri ennen kuin mies napattiin Amorphisin keulille. Joutsen halusi sisukkaasti pysyä myös Sinisthran riveissä uuden pestinsä jälkeen, mutta pikkuhiljaa yhtye vetäytyi takavasemmalle. Orkesterin esikoisalbumi Last of the Stories of Long Past Glories (2005) näytti jäävän kokoonpanon ainoaksi.

Nyt kuitenkin tiedotetaan, että yhtye on palaamassa sittenkin levytyskantaan. Orkesterin toinen levy The Broad and Beaten Way tulee julki toukokuussa, ja kunhan koronahommat helpottavat, yhtye aikoo lähteä myös keikoille. Hyvä!

”Ottihan se aikansa, mutta nyt taitaa maaliviiva häämöttää ja voi viimeinkin olla melko helpottuneissa tunnelmissa. Edellinen levy ilmestyi 15 vuotta sitten, ja koska on tärkeää takoa kun rauta on kuumaa, tyrkätään uutta putkeen näinkin tiukalla tahdilla. Totta puhuen se rauta taisi jo pikkuisen päästä jäähtymään, joten myös tämä takominen on osoittautunut hieman odotettua vaivalloisemmaksi”, rumpali Erkk Virta kertoo tiedotteessa.

”Tulevan albumin kappaleet sävellettiin aika pian esikoisen jälkeen, ja äänityksetkin ehdittiin aloittaa jo vuonna 2008, mutta hommat tyssäsivät alkumetreillä muun muassa julkaisijan puutteeseen. Aikaa on myös vierähtänyt muissa touhuissa, Tomi kun oli ja on edelleen kiireinen vuodesta toiseen Amorphis-kuvioissa, ja muutkin jäsenet ovat julkaisseet levyjä esimerkiksi The Puritan-, Rottendawn- ja Corpse Molester Cult -yhtyeiden kanssa.”

Sitten vain odottelemaan ensimmäistä biisi-irroitusta! Sinisthran Facebook-kanava sijaitsee täällä.

Lisää luettavaa