Sipe Santapukki palasi soolotuotannon kimppuun – kuuntele Pepe Willbergin laulama uusi single

25.10.2019 09:48

Sipe ei ole pitänyt kiirettä toisen soololevynsä kanssa. Miehen ensimmäinen soolotuotos julkaistiin niinkin hiljattain kuin vuonna 2002, ja sehän oli varsin asiallinen levy se. Esimerkiksi Absoluuttisen nollapisteen Tommi Liimatan laulama Tilatkaa tytöt taksi on ehta suomirockin ikivihreä, jota kuuntelee edelleen yhtä mieluusti kuin parikymmentä vuotta sitten. Tänään tuli julki sitten tulevan toisen sooloalbumin ensimmäinen single, ja Sipen sävellyskynä näyttää olevan edelleen terässä.

Sipe siis hyödyntää soolokappaleissaan useita laulajia, ja Kuu-ukko-sigle on annettu Pepe Willbergin esitettäväksi. Dramaattinen kappale sopiikin Pepen äänelle hyvin. Willbergin lisäksi kappaleella soittavat Ville Mäkinen (basso), Marzi Nyman (kitara), Okke Komulainen (koskettimet), Klaara Pyrhönen, Iiris Pyrhönen-Koivula ja Vilma Pyrhönen (viulut) sekä lapsikuoro Laulupuu. Sipe itse hoitaa tietysti rummut.

”Orkesteriteoksesta irroitettu soololevy tuntuu rajoja rikkovalta tavalta tehdä musiikkia. Tietääkseni tämän tyyppistä pläjäystä ei ole aiemmin tehty. Molemmat teokset pohjautuvat samoihin teemoihin ja oli itsellenikin mielenkiintoista nähdä, kuinka erilaiset lopputulokset voi saada aikaan samoilla eväillä. Tein soololevyn tekstit yhdessä Tommi Liimatan kanssa ja ne muodostavat tarinallisen kokonaisuuden,” Sipe kertoo tiedotteessa. Lupaava pelinavaus tämä biisi, odotamme jatkoa!

Lisää luettavaa